Србија слави

Србија слави велику победу над Немачком. Одушевљени грађани круже аутомобилима центром Београда и сиренама и песмом поздрављају српске репрезентативце. Славље широм Србије, у Бечу и Републици Српској.

После утакмица са Немачком, скоро четрдесет година није могао да се види осмех на лицима љубитеља фудбала у Србији. Данас је међутим, помало неочекивано, другачије. Београд и остали градови у Србији, као и многи у региону славе.

Београђани су изашли на улице да прославе победу фудбалске репрезентације Србије над Немачком од 1-0.

Бројни аутомобили круже од Трга Републике до Славије, са заставама и обележјима Србије, а чак су и вувузеле добиле симпатичан призвук. Људи више на аутомобилима него унутар њих, певају песме и скандирају стрелцу победоносног гола Милану Јовановићу.

Слављу су се прикључили и возачи градског превоза, који сиренама подржавају аутомобиле у пролазу, вероватно мало разочарани што нису могли да виде историјски гол.

У препуним кафићима у центру престонице младићи и девојке бурно су поздравили погодак Милана Јовановића, којим је Србија на крају изборила изузетно значајну победу.

Више стотина становника северне Косовске Митровице организовало је славље на улицама града, уз звуке сирена и петарди.

Колона аутомобила са заставама Србије прошла је улицама тог дела града све до моста који Митровицу дели на јужни, односно албански, и северни, српски део града.

Већег задражавања у близини моста није било, јер то нису дозволили припадници Косовске полиције.

Док је утакмица трајала, на улицама северне Косовске Митровице готово да није било грађана, а велики број млађих Митровчана меч између Србије и Немачке гледало је у кафићима, у којима су од почетка Светског првенства у фудбалу постављени велики телевизијски екрани.

Славило се и у Новом Саду, Нишу, Краљеву и другим местима у Србији.

Срби који живе у Бечу прославили су победу националне селекције на улицама главног града Аустрије.

Аустријска полиција, поучена из прошлости, очекивала је славље после ове важне утакмице и чекала је потпуно спремна у улици Отакрингерштрасе.

Наиме, ову улицу Аустријанци, због великог броја угоститељских објеката чији су власници и гости са простора бивше Југославије, називају и "Балканштрасе".

У Отакрингерштрасе у прошлости је често славље из кафића пренето на улице, како од стране навијача српске, хрватске, али у турске репрезентације.

Као и ранијих година Срби су из кафића, након што је судија означио крај утакмице, изашли масовно на улице, блокирајући саобраћај.

Полиција, која је била под пуном опремом за одбијање демонстраната, подржана и великим бројем специјалаца, пратила је мирно славље Срба.

Навијачи српске репрезентације, носећи заставе и друге навијачке реквизите, прошетали су више пута улицом, поздрављени ауплазом гостију многобројних кафића.

Ово је прво веће славље навијача у Аустрији током овог Светског првенства, пошто на такмичењу у Јужној Африци не игра домаћа селекција.

И на улицама Бањалуке, након последњег звиждука судије, почело је велико славље након победе српског националног тима.

Колоне возила са заставама Србије и Републике Српске кружиле се Бањалуком, док су млади узвикивали "Србија", "Победа"...

Током уткамице живо је било у угоститељским објектима, где се уз пиво бодрила наша репрезентација. Победа српске репрезентације слави се широм РС.

Број коментара 140

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару