Антић спрема камиказе

Радомир Антић упозорио "орлове" да ће морати да играју изнад својих могућности, како би у петак победили Немачку у утакмици која ће у великој мери одредити судбину ове генерације српских фудбалера. Суботић уместо Луковића, све похвале "панцерима". Нема назад, идемо на победу поручују играчи.

"Знам да могу да рачунам на моју екипу... Свесни смо да (против Гане) нисмо играли на нивоу на који смо навикли и прошла утакмица је показала да у петак морамо да будемо много опуштенији", рекао је Антић на конференцији у Порт Елизабету, где у петак у 13,30 часова почиње меч одлуке за "орлове".

"Сваки од играча мора играти боље него обично и сигуран сам да ће пронаћи потребну енергију како би победили овог противника", рекао је Антић, који је новинарима саопштио одлуку да ће кажњеног Луковића у првих 11 заменити Невен Суботић.

Говорећи о снази Немачке, Антић је оценио да Лев на располагању има квалитетну екипу пуну младих и талентованих појединаца, попут Томаса Милера, Месута Озила и Марка Марина.

"У овом тиму има много нових имена која су показала да је Лев имао право када их је уврстио у тим".

Наравно, "орлови" морају ићи на победу у мечу са "панцерима", али може се десити да и нерешен резултат помогне, тачније одведе Србију даље.

"Све зависи од других утакмица... Чак и нерешен резултат би нас могао одвести у друго коло", рекао је Антић.

Репрезентативци, након лоше партије против Гане, не обећавају победу против Немаца, али су одлучни да дају све од себе, и пробају да изненаде, на папиру, јачег противника.

"Нема страха, само позитивне треме. Имамо велико поштовање према Немачкој, која је у досадашњем току Мундијала показала највише. Најбитније је да одиграмо најбоље шта можемо", рекао је капитен Дејан Станковић и додао да је Немачка велики тим, агресиван, брз, као и да очекује сусрет са много дуела.

Капитен "орлова" је истакао Бастијана Швајнштајгера и Самија Кедиру као највећу опасност "орловима".

"Најважније је да играмо како знамо, пошто не побеђује срећа. Даћемо све од себе, а ни пре прве утакмице ништа нисмо обећавали", изјавио је Бранислав Ивановић.

Са Ивановићем се слаже Никола Жигић, који зна шта му је задатак на сутрашњем мечу. 

"Нема назад. Знамо да морамо да идемо на победу и три бода", рекао је Никола Жигић.

Милан Јовановић није желео да разговара са новинарима, али само зато што, по његовом мишљењу, "орлови" нису заслужили да дају изјаве.

"Немојте молим вас ништа да ме питате. Не замерите ми, био сам на конференцији за новинаре. Боље је да за сада сада ћутим. Још нисмо заслужили да дајемо изјаве. Причаћемо после утакмице", истакао је Јовановић.

Број коментара 99

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару