Испит генерације "орлова"

Дуел између Србије и Немачке се приближава, а навијачи почињу да броје сате до тог, за "орлове", историјског меча. Немци много јаки, можемо да их победимо, рекли Качар, Тошић и Кузмановић. Орлови у четвртак одлазе селе у Порт Елизабет, где их у петак чекају "панцери".

Што се више ближи меч против Немачке, чини се да се "орловима" све више враћа самопоуздање и оптимизам. Екипа се дигла после пораза од Гане, а сви су уверени да ће против сјајних Немаца, цела екипа показати своје право лице.

Вест која се појавила у једном домаћем магазину, да су се на тренингу у Ковилову потукли Немања Видић и Марко Пантелић, била је једна од тема конференције за новинаре репрезентације Србије.

Ова информација је оштро демантована, а против листа који је објавио текст, према речима портпарола Фудбалског савеза Србије, Александра Бошковића, Пантелић и Видић најавили су приватне тужбе.

И поред ове непријатности, на конференцији за медије је наглашено да атмосфера у екипи није поремећена.

У репрезентацији Србије има доста играча који су наступали у Бундес лиги, па ће њихово искуство бити од велике помоћи у предстојећем мечу. Зоран Тошић, који је блистао у Келну ове сезоне, каже да су "орловима" познати сви квалитети "панцера"

"Ја сам имао искуство да играм шест месеци у Немачкој и много ми је помогло да упознам њихове играче и начин на који ће играти. Видели сте како су одиграли прошлу утакмицу, сигурно је да су веома опасни, мада мислим да ми треба да размишљамо само о нама, на који начин ми да играмо. Сирурно је да смо их анализиралии знамо све њихове квалитете", рекао је Тошић на конференцији за новинаре.

Коментаришућу физичку супериорност "панцера" на мечу против Аустралије, првотимац берлинске Херте, Гојко Качар, нагласио је да је то стил игре немачке екипе, која је припреме почела одмах по завршетку националног шампионата.

"Колико је мени познато они су до сада највише претрчали од свих репрезентација, али ми ћемо својом жељом и срцем успети да им парирамо у следећој утакмици", рекао је Качар.

Са мишљењем Качара сагласан је и Здравко Кузмановић, који је сезону провео у Штутгарту, и добро познаје све квалитете немачких играча.

"Физички су они много јаки, то је Немачка, за њих је то на првом месту. Види се да целу утакмицу могу да трче без проблема, то је сигурно њихова највећа снага. Ако будемо ушли у меч сконцентрисани сто посто, моћићемо да им парирамо. Сигуран сам да ћемо одиграти велику утакмицу", нагласио је Кузмановић.

Ипак, српски фудбалери су уверени да ће својом физичком спремом моћи да парирају изабраницима Јоакима Лева.

Када је у питању важност утакмице, која је већ добила епитет историјске, Качар је нагласио да то може само представљати додатан мотив за његове саиграче.

"У сваком случају један од најбитнијих тренутака ове генерације. Једна од најбитнијих утакмица, против инспиративног и великог ривала, мислим да нас то само може додатно мотивисати да дамо све од себе. Најважније је одиграмо како знамо, а резултат би требао да дође сам по себи", закључио је Качар.

Занимљиво је да је на тренингу "орлова" праве овације добио "трагичар" из првог меча Здравко Кузмановић. Он је истакао да му подршка навијача у овом тренутку много значи.

"Наравно било ми је драго када сам чуо да су ми скандирали, осећао сам се боље. Било ми је много тешко после меча са Ганом, али ја сам професионалац, а за два дана имамо важну утакмицу на коју морам да се концентришем", рекао је Кузмановић.

"Орлови" се у четвртак ујутру селе из Јоханесбурга у Порт Елизабет, где ће имати и последњи тренинг пред утакмицу са Немачком. Дуел са "панцерима" је заказан у петак у 13.30 часова, а занимљиво је да ће српски фудбалери на том мечу први пут наступити у скроз црвеној опреми.

Без тренинга на главном стадиону због кише 

ФИФА је синоћ око 20 часова обавестила руководства ФС Србије и Немачке да због јаке кише у Порт Елизабету неће бити уобичајеног тренинга на главном стадиону "Нелсон Мандела" на коме ће се играти у среду. Наш тим ће у предвиђено време, од 13:00 часова тренирати на терену Универзитетског центра а селектор Радомир Антић појавиће се пред новинарима у 15:00 часова.

Број коментара 252

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару