Нисмо деца, знамо шта нам је чинити

Притисак на репрезентативцима је још већи него пред меч са Ганом. Дићи ћемо се и одиграти боље, поручује Данко Лазовић. Невен Суботић спреман да замени суспендованог Луковића.

Фудбалер репрезентације Србије, који је у стартном поразу од Гане оставио можда и најбољи утисак, Данко Лазовић, изјавио је да ће "орловима" бити много теже у наредном дуелу са Немачком, али верује да ће тим успети да се избори са изазовом.

"Ситуација је јако тешка... Ако се пред Гану осећао притисак сада је још већи. Нико се није надао да ћемо изгубити, јер смо реално квалитетнији од Гане. Баш смо после утакмице коментарисали да бисмо, када бисмо играли још три утакмице са њима, сигурно две добили. Али, на Светском првенству се игра једна утакмица", рекао је Лазовић.

Упркос неочекиваном поразу од Гане, Лазовић, као ни остали српски репрезентативци, није одустао од првобитног циља и пласмана у осмину финала Светског првенства.

"Марко Пантелић је рекао: 'Није срамота пасти, срамота је не дићи се'... Ништа још није готово. Немамо ми по 18 година, него искусне играче који наступају у највећим европским клубовима и знају да се поставе у оваквим ситуацијама", јасан је Лазовић.

Разочаравајућа игра "орлова" у сусрету са Ганом покренула је и спекулације о промена у тиму Србије за сусрет са Немачком, 18. јуна у Порт Елизабету. Многи се надају да ће управо Лазовић, који је у сусрет са Ганом ушао са клупе, од првог минута бити у постави "орлова".

"Некад је лакше када уђеш са клупе... Нисмо ми Бразил па да имамо 50 квалитетних играча. Играчке промене не очекујем. И да поново играмо са Ганом ја бих на терен извео истих 11, јер су они изнели терет у квалификацијама. Тактичких промена ће сигурно бити, али то је питање за селектора", оценио је нападач Зенита.

Промена ће бити зато што је следећа утакмица за Србију, према речима Лазовића, одлучујућа у борби за прва два места у групи.

"Сви знамо да ће бити много тешко. Немачка је на сваком Светском првенству један од фаворита. Када играте против таквих тимова не можете ништа да обећате. У оваквим мечевима одлучују нијансе. Надам се да ћемо се дићи, бити бољи и имати и мало среће", истакао је Лазовић.

Суботић и Петровић спремни да оправдају поверење Антића

Промена ће свакако бити, пре свега зато што је Александар Луковић добио црвени картон против Гањана, па ће, највероватније, на његово место Невен Суботић, који је спреман да замени Луковића уколико селектор то од њега буде тражио.

"Играо сам целе сезоне у Борусији, био један од најстандарднијих у екипи, неколико пута сам наступио и за репрезентацију тако да сам спреман. То би могла да буде моја велика шанса", рекао је Суботић.

Наравно, Суботића очекује паклен задатак пошто ће Србија следеће утакмицу играти са Немачком, која је на у првом мечу декласирала Аустралију са 4:0.

"Свима ће бити тешко, одбрани посебно. Немци су у одличној форми. Сви, међутим, знамо да можемо много боље него што смо играли против Гане. Само морамо да играмо са 100 одсто снаге, да се као екипа стиснемо", навео је Суботић, који је добар део детињства провео у Немачкој где и сада игра због чега је посебно интересантан тамошњим медијима.

"Питају колико их познајемо, чему се надамо. Нисам осетио неки претерани оптимизам у њиховим изјавама, не обећавају победу. Напротив, врло нас поштују, сматрају нас за главног конкурента у групи", навео је 21-годишњи штопер.

Суботић би могао да буде и мала предност Србије, пошто већ дуго игра у Немачкој и одлично познаје њихове фудбалере. Њихове мане су, ипак, непознаница.

"Нигде нису изразито слаби па да можемо да кажемо да ту треба да их 'хватамо'. Али, највише зависи од нас. Од тога колико ћемо им дозволити да играју. Надам се да то неће бити много. Треба да их стиснемо и онда ће свих 90 минута бити праве борбе на терену", оценио је Суботић, који је у дуелу са Ганом дебитовао на Мундијалу.

Такву привилегију у Јужној Африци би могао да добије и Радосав Петровић, који је утакмицу са Ганом посматрао са клупе за резервне играче.

"Сваки од 23 играча у тиму је спреман да у било ком тренутку уђе на терен и обави свој задатак. Ми смо пре свега екипа, група која све проживљава заједно. И победе и поразе. Сви смо као један. Емоције током утакмице су нам исте. И на клупи се осећа тај позитиван набој, као и на терену. Можда је само њима на терену физички теже", навео је Петровић, такође 21-годишњак.

"Уосталом, није ни битно ко ће да игра, сада је важно само да победимо Немачку. Нема калкулација. Мораћемо да будемо максимално концетрисани, да дамо свој максимум, јер само са таквим позитивним размишљањем можемо до резултата", истакао је фудбалер Партизана.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару