(Не)могућа мисија "орлова"

На три дана до историјске утакмице са Немачком, "орлови" збијају редове и поручују да нема предаје. Иако ће "вађење" против, до сада најбоље екипе на Мундиујалу, бити тешко, српски фудбалери сматрају да то ипак није немогућа мисија.

Историјска утакмица Србије против Немачке се приближава. Два дана од неочекованог пораза од Гане, екипа скупља снагу за предстојећи меч.

Иако играју против "панцера" који су до сада показали највише на Мундијалу, "орлови" сматрају да имају шансе да против изабраника Јоакима Лева узму сва три бода, и врате се у трку за прве две позиције у групи.

Ненад Милијаш сматра да екипа ни пре почетка Светског првенства није размишљала да у меч против Немачке уђе са „белом заставом", а камоли сада када су нам неопходни бодови.

"И кад смо долазили овде нисмо се надали да ћемо изгубити Немачке, нити улазимно у тај меч као да смо већ поражени. Сигурно да је Немачка одиграла прву утакмицу добро, можда најбоље од свих репрезентација на Светском првенству, али мислим да ако ми будемо пружили свој максимум и игру коју знамо да пружимо, да можемо доћи до победе и до бодова који су нама неопходни", рекао је Милијаш на конференцији за новинаре.

Са овим мишљењем сагаласан је и његов саиграч Милан Јовановић. Он сматра да не сме да се деси да екипа, само после две утакмице на Мундијалу, сруши имиџ озбиљне екипе, који су стекли у квалификацијама. Ипак, Јовановић признаје да је у предстојећем мечу потребно променити одређене ствари.

"Верујем у успех, али морамо превазићи себе. Не смемо бити на сто посто својих могућности, него морамо показати и оно што до сада нисмо демонстрирали. Утисак свих нас је да је Немачка импресивна репрезентација, али ја верјем да нам циљ остаје исти. Да пробамо да урадаимо оно што се нас у моменту и не очекује. Када изгубите од Гане, на вађење против Немачке не можете гледати са претераним оптимизмом, сигурно да имамо адуте, имамо потенцијал, и морамо променити неке ствари", рекао је Јовановић.

Када су у питању шансе да се победе Немци, Милијаш противнику даје улогу благог фаворита.

"Немачкој би дао да буде благи фаворит, рецимо 60-40 одсто за њих. Ми у ту утакмицу улазимо да дамо максимум и да победимо, јер сви ми мислимо да ова репрезентација вреди и да је доказала да може да игра против великих екипа. Надам се да ће тај наш српски инат прорадити у тој утакмици. Многи од нас не очекују победу, али ми знамо а можемо да је остваримо.", закључио је Милијаш.

Занимљиво је да ће у мечу против Немачке, српска репрезентација, први пут у историји наступити у скроз црвеној опреми.

"Орлови" би до среде требали да остану у Јоханесбургу, а у четвртак ујутру репрезентација се сели у Порт Елизабет, где ће одрадити један тренинг. Утакмица са Немачком заказана је у петак у 13.30 часова.

Број коментара 242

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару