Нема нам друге, победити морамо

Голман Владимир Стојковић и нападач Никола Жигић верују да екипа поразом од Гане није изгубила шансе да се пласира у осмину финала Светског првенства у Јужној Африци.

"Имамо две могућности: Прва је да се већ после првог круга вратимо кући, а друга да дамо све од себе и покушамо да победимо Немачку у наредном колу и надокнадимо изгубљено. Надам се да ћемо имати и среће, да ће нам се вратити њен недостатак у мечу против Гане", рекао је Стојковић извештачима српских медија у Јоханесбургу.

"Знамо шта нам је чинити. Најбитније је да у глави останемо мирни и концентрисани кренемо на Немце, а Гану заборавимо. Морамо да верујемо у пролаз. Знамо да у неким варијантама можемо до наредног круга и без победе, али ми нећемо калкулисати. Идемо на победу", додао је Жигић.

Орлови су после пораза од Гане од 0:1 посматрали убедљиву победу Немачке над Аустралијом од 4:0, а потом и снимак свог пораза. Упркос неслагању већег дела јавности да је Србија играла добро, чланови националног тима се не слажу са тим.

"Охрабрени смо гледањем снимка. Реално смо били бољи, имали надмоћ, али нисмо користили наше шансе. Гана је имала много више среће. Преспавали смо, али и даље је тешко", рекао је Стојковић новинарима у Јоханесбургу.

"Не може се ниједном играчу ништа замерити. Видели сте да је свих 90 минута била права борба. Изгарали смо... Онда је дошао можда престрог црвени за Александра Луковића, који нас пореметио. После и пенал", недоречен је остао голман Србије.

Идентичан став имао је и Жигић, који је промашио један од неколико "зицера" Србије, када са пет метара из волеја није успео да лопту упути ка голу.

"Лопта је незгодно пала. Мислио сам да ће је противнички фудбалер ударити, али није. Уместо тога ја сам је ударио листом. После су прилике имали и (Марко) Пантелић и (Милош) Красић, али нам је недостајало концетрације у завршници. Мало смо прескакали игру због жеље да што пре постигнемо гол.. Шта је било, било је. Не можемо да вратимо утакмицу са Ганом", објаснио је Жигић.

Србија би у наредном мечу требало да има још тежи задатак, пошто ће играти са Немачком, екипом која је на првом мечу по општем мишљењу приказала највише.

"Немци су изузетно јаки. Мораћемо да будемо опрезни, јер једна полушанса може да реши питање победника. Сигурно ћемо, ипак, имати своје прилике, бар две или три", оценио је Жигић.

"Они су јако опасни. Добро се крећу. (Мирослав) Клозе је у једном тренутку у свом казненом простору, а за 15 секунди закуцава гол на другој страни... Познато је, ипак, да ми волимо да играмо против великих екипа. Дуго смо заједно и верујем да ћемо пребродити ову ситуацију", додао је Стојковић.

Необичан је био и амбијент у сусрету са Немачком. Звук вувузела једини се чуо.

"Прво ти прија, а после 10 минута почиње да 'убија у главу'. Као да их је неко платио да свирају свих 90 минута. Али добро, како нама, тако и њима", казао је Стојковић.

Број коментара 73

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару