Немачка - тест карактера

Пораз од Гане је иза Орлова, а екипа се спрема за најважнији меч са Немцима. Против "панцера" селектор Радомир Антић очекује да сваки појединац покаже више него што је пружио на претходном мечу. Историјски меч против Немаца.

Селектор "орлова" Радомир Антић верује да екипа има снаге да оствари победе у следеће две утакмице, јер "прави шампиони кад им је најтеже показују најбоље".

"Свесни чињенице да нам је резултат на неки начин створио додатну обавезу. У тренуцима када смо играли најбољи део меча, дошла је једна ситуација која је била одлучујућа. Истичем да смо имали боље шансе, и конкретније, нисмо их остварили, и поново се потврдило у фудбалу, онај ко промаши на крају плаћа дивиденду", рекао је Антић на конференцији за новинаре.

Селектор "орлова" је нагласио да верује да екипа има снаге да се издигне после пораза на почетку такмичења.

"Већ данас смо се окренули новом дану. Остају нам две утакмице, свесни смо чињенице да морамо много боље да одиграмо, да се окренемо себи и да се подигнемо, јер прави шампиони кад им је најтеже показују најбоље".

Када је у питању предстојећи меч, селектор верује да ћа атрактиван противник додатно мотивисати "орлове" да се покажу у најбољем издању.

"Немачка је репрезентаџија која је по општем утиску до сада највише показала на Светском првенству. У сваком случају имаћемо за противника екипу која импонује и против које морамо дати све од себе и више да би изборили резултат који нам одговара".

Антић је истакао да су "орлови" сваку утакмицу до сада играли без калкулација, и да ће исто бити и против "панцера".

"Од прве утакмице нисмо играли ниједну без идеје да победимо, ни ова против Немаца у том контексту није различита. У сваком случају обавеза нам намеће да пружимо више енергије у односу на противнички гол".

"Кроз квалификације смо доказали да смо квалитетна репрезентација. У тим утакмицама смо показали да можемо и свакако ће тај начин игре да ми послужи да подигне морал нашим репрезентативцима", рекао је Антић.

"Орлови" би до среде требали да остану у Јоханесбургу, а у четвртак ујутру репрезентација се сели у Порт Елизабет, где ће одрадити један тренинг. Утакмица са Немачком заказана је у петак у 13.30 часова.

Број коментара 300

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару