Антићеви шампиони

Гану не треба потцењивати, али ми смо максимално спремни, рекао Радомир Антић. Селектор још није одлучио ко ће почети утакмицу. Играчи оптимисти. Уз "орлове" пет до осам хиљада навијача на стадиону.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радомир Антић изјавио је да је његова екипа састављена од шампиона који ће умети да се избори са притиском који носи почетак такмичења на Светском првенству у Јоханесбургу и утакмица са Ганом. Играчи уверен у добар резултат.

"Наши момци знају да играју када треба и дају највише када је притисак највећи. Сви они за мене су шампиони", рекао је Антић на конференцији за новинаре.

"У финалу није битно само учествовати него и побеђивати, а сутрашња утакмица је за нас прво финале... Први пут играмо Светско првенство као самостална Србија што нас чини снажним и даје велики мотив. Показали смо себи да знами шта хоћемо, а сада желимо да то покажемо и другима", додао је селектор "орлова". Антић је навео и да Гану, коју са клупе предводи српски тренер Милован Рајевац, не треба потцењивати.

"Чињеница да је Гана четири пута била првак Африке и да је актуелни шампион света за играче до 21 године довољно говори о њима. Имају изражен национални мотив, изузетно су спремни, чврсти, јаки у дуелу један на један", рекао је тренер.

Антић је, ипак, нагласио да је српска екипа максимално спремна и да је на Мундијал допутовала са великим амбицијама. Такав став потврдио је рекавши и да не би прихватио нерешен исход у сусрету са Ганом.

"Пре утакмице не бих прихватио реми, али све зависи од тога како ће се одвијати ситуација на терену", казао је Антић и додао да још није одлучио ко ће играти у стартној постави Србије.

"Пред нама је турнир, не једна утакмица. Волим да преспавам такве одлуке. Одлуку ћу играчима саопштити после сутрашњег састанка... Мундијал је такмичење на коме не морате да победите само противника, већ и самог себе", нагласио је Антић.

Услови на стадиону Лофтус Версфелт пријатно су изненадили српску делегацију, а проблем, према речима Антића, не би требало да прави ни надморска висина од око 1.200 метара, око 500 метара нижа од оне у Јоханесбургу где је база Србије.

"Имамо сасвим довољно времена да се прилагодимо. Имамо и све услове за једну праву утакмицу", навео је Антић.

Стадион у Преторији требало би да буде испуњен до последњег места, али је и даље неизвесно колико ће Србија имати навијача, мада се спекулише са бројкама од пет до осам хиљада.

"Око 1.000 навијача је допутовало из Београда. У Јужној Африци живи између 15.00 и 20.000 Срба, али видећемо. Верујем да ћемо нашом игром приволети и друге нације да навијају за нас", оценио је Антић.

"Битно је да све почиње. Да почиње оно за шта смо радили толико дуго. Осећам се феноменално због тога", додао је селектор Србије.

Српски играчи убеђени у добар резултат са Ганом

Фудбалери репрезентације Србије спремни су за утакмицу са Ганом и почетак Светског првенства у Јужној Африци на коме ће, како верују, направити значајан резултат.
"Сви смо оптимисти. Да нисмо, не бисмо ни били овде", истакао је одбрамбени фудбалер Бранислав Ивановић.

"Ово је историјско учешће Србије на Светском првенству. Први пут играмо под тим именом и желимо да се покажемо у добром издању", додао је Ивановић.

"Гана је типична афричка екипа, много су напредовали у последњих годину дана, али најбитније је да смо ми спремни и здрави. Видели смо и терен, који је одличан тако да постоје сви услови за добру утакмицу", казао је Ивановић.

Комплименте за Гану имао је и нападач Марко Пантелић, који је са њиховим селектором Милованом Рајевцом сарађивао у Црвеној звезди.
"Рајевац је велики господин, много је допринео напретку селекције Гане... Али ми смо сви веома мотивисани да играмо и побеђујемо за Србију", казао је Пантелић.

Капитен Дејан Станковић упозорио је, ипак, да и остале екипе имају исте амбиције да прођу групну фазу и дођу барем до осмине финала. 

"Видели сте и ове остале утакмице на Светском првенству. Сви су стегнути, нема ту лепог фудбала. Осећа се већ тензија, нека позитивна трема", оценио је Станковић.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару