Гана држи кључ Мундијала

"Орлови" свесни значаја утакмице са Ганом. Победа може бити "ветар у леђа" репрезентацији, због чега играчи тај меч схватају "као мало финале" Светског првенства, рекао капитен Дејан Станковић. "Докторка Мартијана" није допутовала у Јужну Африку. Неспоразуми са новинарима. Саучешће Нелсону Мендели.

Капитен српске фудбалске репрезентације Дејан Станковић и нападач Марко Пантелић сагласили су се да је први меч у недељу на Светском првенству кључан и да ће од резултата утакмице с Ганом зависити даљи развој ситуације у групи.

Станковић је рекао да та утакмица може да буде прекретница и да евентуална победа Србије може бити "ветар у леђа" репрезентацији, због чега играчи тај меч схватају "као мало финале" Светског првенства.

Капитен је рекао да је екипа уложила доста труда, емоција и зноја да би се нашла на Светском првенству и да, и поред тешкоћа, жељно ишчекују меч са Ганом.

"Само желимо, када се ово све заврши, да се вратимо уздигнуте главе и све ћемо дати да се то догоди", рекао је Станковић.

Пантелић је рекао да су сви играчи концентрисани на први меч против Гане јер знају колико је тај меч важан, али да су и свесни да се ради о једној од најозбиљнијих екипа са афричког континента због чега постоји "одређена тензија" у екипи.

Пантелић је додао да је свестан да ће Гана, с обзиром да је из Африке, због подршке навијача играти скоро као на домаћем терену, али је рекао да су српски репрезентативци научили да играју на гостујућим теренима и да не очекује никакве проблеме у том смислу.

У одговору на питање немачког новинара, Пантелић је рекао да екипа тренутно не размишља у мечу са Немачком јер је потпуно посвећена утакмици којом отвара учешће на Светском првенству.

Конференцију за новинаре обележиле су бројне примедбе српских извештача који су се пожалили на обезбеђење репрезентације због чега, како су рекли, не могу да обављају свој посао на уобичајени начин, нити да нормално комуницирају са репрезентативцима у објектима за тренинг.

Новинари су навели да им је из обезбеђења речено да је комуникација са играчима онемогућена на њихов захтев, што Станковић није негирао, али је рекао да нема потребе да се подиже тензија и да је већ све речено у претходне две недеље.

"Увек сте добро дошли и није битно да ли сте ушли на једна или друга врата... Нема много тога занимљивог да се пише јер се то ради већ две недеље, или ти мислиш да има? Нећу никога да потценим али мислим да вас занимају друге ствари, да ли се нешто дешавало. Дајте Болету (Александру Бошковићу) списак, као што се ради у другим земљама, с ким желите да разговарате, па ће бити вести", рекао је Станковић.

Пантелић је рекао да је тужан због тог, како је оценио, неспоразума и због тога шта су новинари замерили фудбалерима.

"Ми смо Србија, мала земља, нисмо Кина. Нас је мало и ако ми не можемо да се сложимо, чему све ово? Не треба да дижемо тензију око овога већ треба да дамо све од себе да Србија дође до првих бодова", рекао је Пантелић.

Портпарол Фудбалског савеза Србије Александар Бошковић изразио је, у име репрезентације, саучешће бившем председнику Јужне Африке Нелсону Мендели због смрти праунуке, које је погинула у саобраћајној несрећи.

Бошковић је такође негирао писање медија да је "докторка Маријана Ковачевић", која примењује алтернативне методе лечења на бројне европске фудбалере, допутовала са екипом у Африку.

Репрезентација Србије прву утакмицу на Светском првенству игра против Гане у недељу, 13. јуна, у оквиру Групе Д. Меч почиње у 16 сати.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару