Против Гане - мало финале

"Орлови" спремни за отварање Мундијала. Квалитенији смо од репрезентације Гане, а победом би стекли још веће самопоуздање, рекао Красић. Ивановић: Испробали смо све варијанте, чека се да Антић одреди тим. Здравствени билтен беспрекоран.

Свега 72 часа пред утакмицу са Ганом, српски репрезентативци делују спремни за меч који би, у великој мери, могао одредити пласман "орлова" на Светском првенству. Повређених нема, а тим је променио терен за тренинг, пошто се испоставило да први, само наоко, изгледа добро.

"Квалитенији смо од репрезентације Гане, а победом би стекли још веће самопоуздање", рекао је Красић на редовној конференцији за новинаре у Јоханесбургу, одржаној у хотелу у коме је смештена фудбалска репрезентација Србије.

"Дуел са Ганом и јесте за нас као мало финале. Противник је тежак, али мислим да смо ми квалитетнији. Добрим резултатом и победом стекли бисмо још веће самопоуздање и сигурно би у следећем мечу са Немачком били још бољи", рекао је Красић.

Србија ће са Ганом играти 13. јуна од 16 сати у Преторији. Идеју како се треба супротставити том ривалу "орлови" би могли да пронађу и у недавној пријатељској утакмици Гане и Холандије, коју је афричка екипа изгубила са 4:1.

"Доста смо пратили Гану, коментартисали њихове утакмице, па и ту са Холандијом. Сигурно да можемо да искористимо много тога доброг из игре Холандије, али и ми имамо неки свој стил, а не мањка нам ни самопоуздање", навео је Красић.

Све ближи почетак Мундијала у Јужној Африци, који ће званично почети сутрашњом утакмицом између домаће селекције и Мексика, није оставио равнодушним ни српске репрезентативце.

"Осећа се нека позитивна еуфорија. Ипак је ово Светско првенство. Уверен сам да је Србија спремна за такав велики спектакл. Најважније је да смо сви здрави и једва чекамо да све почне... Притисак који стварају очекивања нације смо и ми сами створили добрим играма и резултатима. Професионалци смо, сваки играч у глави зна шта треба да ради", истакао је Красић.

Красићев долазак на конференцију узнемирио је духове новинара, који су желели да сазнају како теку преговори његовог ЦСКА са Јувентусом, Интером и бар једним енглеским клубом око будућег трансфера, али их је портпарол репрезентације Александар Бошковић замолио да се питања усресреде на "орлове'.

Апел је, народски речено, "пао на глуве уши", па су страни новинари постављали питања попут: "Како вам се свиђа дрес Јувентуса?".

Без обзира на преговоре које Јувентус и ЦСКА воде у Москви, Красић је деловао потпуно концентрисан на игру репрезентације. "Нема притиска на нас, свако зна шта треба да ради, професионаци смо, треба да играмо своју игру коју смо показали током квалификација, рекао је Красић.

Ивановић је додао да је утакмица са Ганом важна, али да у првом кругу такмичења, у групи Д, наша селекција има још две утакмице, са Немцима и Аустралијанцима.

Бек Челсија је изразио уверење да ће репрезентација Србије бити добро припремљена и за утакмице са Немачком и Аустралијом, као што су спремни за сусрет са Ганом.

Красић и Ивановић су истакли да су током квалификација и припремног периода испробане све варијенте, да је екипа спремна и да је сада на селектору Радомиру Антићу да одреди 11 стартера за прву утакмицу.

Сви здрави, нов терен за тренинг

Александар Бошковић је рекао да је решен проблем са тереном за тренинг, па ће српска репрезентација од после подне тренирати на Милер стадиону, неких петнаестак минута удаљеном од хотела у коме је смештена експедиција "орлова".

Бошковић је нагласио да је здравствени билтен репрезентације одличан и да су репрезентативци спремни за оно што следи на Мундијалу. "Максимално спремни дочекујемо све оно за шта смо се спремали, живели и радили у претходне две године", поручио је Бошковић.

Репрезентација Србије први меч на Светском првенству игра у Преторији у недељу, 13. јуна, против селекције Гане. Меч почиње у 16 часова.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару