Пакао против Гане

Коларов и Луковић очекују паклену утакмицу против Гане. Блага предност на страни "орлова". Одлични услови за рад. Осећамо се феноменално. Нема разлога за бригу или страх о којем се прича", рекао Луковић.

Фудбалери српске репрезентације Александар Коларов и Александар Луковић изјавили су да се одлично осећају у Јоханесбургу и да у хотелу Санисајд Парк имају одличне услове да се припремају за Светско првенство у Јужној Африци.

"Еуфорија око нас се осећала још јуче, када смо допутовали... Ми смо већ били прошле године овде у Јужној Африци, донекле упознали земљу. Осећамо се феноменално. Нема разлога за бригу или страх о којем се прича", казао је Луковић на првој конференцији српског тима у Јоханесбургу.

"Имамо доста обавеза, имамо састанке, гледамо друге репрезентације. То мало времена што имамо користимо да се одморимо или опустимо уз билијар, стони фудбал или сони плејстејшн, који лично не играм", казао је Коларов, док су се у позадини чули звуци вувузеле - афричког инструмента популарног на фудбалским стадионима.

Домаћини Мундијала су, наиме, данас у 12 сати изашли са својих радних места и по целом граду играли и трубили вувузелама како би прославили све ближи почетак Мундијала и пожелели добродошлицу гостима. Представници медија и играчи тако су имали прилику да осете фестивалску атмосферу и наслуте амбијент на трибинама на којима ће сигурно бити гласно.

"Када се изађе на терен не чује се ништа са стране. Мораће да буде много гласно да би нам уопште засметало", рекао је Коларов и додао да је мало вероватно да ће вувузеле користити навијачи Србије. 

Навијачи ће "орлове" имати прилику да поздраве данас од 16 сати када ће српски фудбалери одржати обавезни тренинг отворен за јавност. То ће можда бити и последњи тренинг на "Милер" стадиону, пошто би због лошег терена, како је рекао портпарол Фудбалског савеза Србије Александар Бошковић, већ сутра могли да се преселе на оближњи "Ју џеј рејтинг".

"Када смо дошли терен је изгледао феноменално, али смо после установили да је дренажа вероватно урађена пре неколико дана, па се трава није ухватила за земљу. Зато када станеш, када се укопаш, направиш кратер. Било је доста неравно", појаснио је Коларов.

Србија ће прву утакмицу на Мундијалу играти у недељу са Ганом у Преторији.

"Квалитетан ривал, много њихових играча има запажене улоге у својим клубовима. Играо сам сам тројицом њихових играча... Ми смо се, ипак, и припремали да будемо спремни за почетак... На Светском првенству нико не размишља о премору", навео је Луковић и додао да ће и одбрана Србије, која је примила три гола на последњем контролном мечу са Камеруном, бити на очекиваном нивоу.

"Самопоуздање није изгубљено. Одбрана ће сигурно бити један од јачих делова нашег тима. Али екипу ни не треба делити на одбрану, везни ред и напад. Сви учествујемо и у нападу и у одбрани. Против Камеруна нам је само пала концентрација, та утакмица је била више од фудбала, опраштали смо се од навијача", оценио је Луковић.

Коларов је изнео слично мишљење. "Чека нас паклен меч са Ганом, која није случајно овде, били су финалисти Купа Африке. Сви ми, ипак, играмо у јаким лигама и навикли смо на тврде мечеве. То је можда и нека наша мала предност у односу на Гану", рекао је Коларов.

Противници Србије у Групи Д биће и Немачка и Гана. 

"Можда је мала предност на страни Немаца, пошто су они пре осам година играли финале, а пре четири полуфинале. Познајући менталитет Немаца они су благи фаворити. Али и они имају тешку утакмицу на старту са Аустралијом па ћемо видети како ће се ствари одвијати", навео је Коларов.

Број коментара 57

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару