"Орловима" расте цена

Мундијалска грозница већ сада "дрма" планету а на трансфер пијаци клубови користе последњу шансу да покупују фудбалере пре почетка такмичења. За "орлове" са свих страна "пљуште" понуде, а најтраженији играчи Красић и Коларов.

На само неколико дана до почетка Мундијала трансфер пијаца се "усијала" од разних понуда. Управе клубова покушавају да заврше трансфере пре почетка такмичења, да би избегли опасност да играчима, које су хтели да купе, порасте цена.

Најбогатији клубови посебно су заинтересовани за српске репрезентативце, које медији, из дана у дан селе у различите клубове.

И док је Милан Јовановић већ потписао за Ливерпул, ситација око Коларова и Красића још није решена.

Таман када се мислило да је трансфер Коларова из Лација у мадридски Реал готова ствар, председник римског клуба Клаудио Лотито одбацио је ту могућност.

Суму од 15 милиона евра, коју је "краљевски клуб" спреман да понуди за дефанзивца "орлова", Лотито је глатко одбио.

"Само 15 милиона за Коларова? За те паре не би продао ни његове копачке. Он није на продају а ми још нисмо добили ни понуду за њега", рекао је Лотито и додао да је Коларов вероватно најбољи одбрамбени фудбалер и да нема намеру да га продаје.

Овакав став председника Лација разликује се од онога што је обећао фудбалеру "орлова" коме је речено да ће у случају добре понуде моћи да напусти клуб.

Жозе Мурињо већ је покушао да у току сезоне доведе овог играча у Интер, али тај трансфер је пропао. Сада, када је на клупи „краљевског клуба", "посебни" опет има исту мету, али и овога пута биће тешко остварити овај трансфер.

Сам Коларов нема дилеме када је у питању евентуални прелазак у Мадрид.

"Ово је други покушај трансфера и надам се да ће бити успешан. Реал је један од највећих клубова на свету, и носити њихов дрес је част за сваког играча", рекао је Коларов.

У наредних неколико дана видеће се да ли је председник Лација озбиљан у намери да задржи нашег репрезентативца, или само покушава да постигне што већу цену за његов трансфер.

Док је ситуација око Коларова још неизвесна, код другог репрезентативца Србије, промена средине је већ извесна.

Милош Красић се налази на прагу Јувентуса, а остало је на управама ЦСКА и торинског клуба да договоре услове и цену трансфера.

Један од најбољих играча "орлова" узбуђен је могућношћу играња у Јувентусу и нада се да ће се преговори око преласка у "стару даму" што пре успешно окончати.

"ЦСКА је одредио цену, видећемо шта ће бити, али верујем да неће бити никаквих проблема и да ће се све добро завршити", рекао је Красић и додао да би прелазак у Јувентус био најважнији корак у његовој каријери.

Иако је остало да два клуба уговоре детаље, посао Јувентусу могу покварити клубови са Острва.

Арсенал и Манчестер јунајтед са закашњењем улазе у трку за српског репрезентативца, али није искључено да један од њих на крају изађе као победник. Иако се налази у сред преговора са Јувентусом, премијерлигаши имају озбиљну намеру да "преотму" играча "орлова" италијанском клубу.

И менаџер српског фудбалера Дејан Јоксимовић потврдио је да се ова два премијерлигаша интересују за Красића, али ни један од њих није још послао конкретну понуду.

"Красић је за сада добио понуде само од Фенербахчеа и Јувентуса. Турски клуб пондио је скоро дупло већу плату од конкурената, али Красић нема жељу да настави каријеру у тој земљи", рекао је Јоксимовић и додао да не искључује могућност да у трку за српског репрезентативца уђе и неки други клуб.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару