Камерун као припрема за Гану

Чланови фудбалске репрезентације Србије изразили су уверење да ће им пријатељска утакмица са Камеруном послужити као одлична провера пред почетак Светског првенства и првог дуела са Ганом.

"Прве утакмице су увек најтеже. Треба почети добро и са ауторитетом. Да искључимо тај императив морања и да будемо прави", рекао је Антић.

"Имаћемо одличну прилику да покажемо много више него у досадашњем току припрема. Играти пред својим народом је мотив више, који треба да помогне да превазиђемо неке слабости", додао је Антић.

Србија је на припремама у Аустрији играла две контролне утакмице, од Новог Зеланда је изгубила са 0:1, док на сусрету са Пољском није било голова.

"Све што је требало да урадимо у Аустрији - урадили смо. Мене и радује што се све завршило како јесте, јер нам је донело дозу концетрације, натерало да се мало замислимо, да схватимо да нисмо толико добри. Да се спремимо за оно што нас очекује на Светском првенству где нема права на грешке", изјавио је нападач Данко Лазовић.

Неуверљиве партије у Аустрији нису забринуле ни Милоша Красића.

"Нема разлога за страх", кратко је рекао Красић и додао да верује у победу која би "орловима" улила самопоуздање пред одлазак у Јужну Африку.

Марко Пантелић је оценио да ће сусрет са Камеруном "орловима" много помоћи у припреми за дуел са Ганом, 13. јуна у Преторији.

"То је прилика да ухватимо те њихове навике у игри, које су потпуно другачије. Другачије је и понашање... Надам се, ипак, головима и нашој победи", казао је Пантелић.

Голман Владимир Стојковић рекао је и да утакмице на самом Мундијалу у Јужној Африци неће бити много другачије од оних у Аустрији.

"У Аустрији смо имали два тешка тренинга који су нам показали и шта нас чека у Африци. И тамо ће бити тесно, детаљи ће одлучивати. Екипе су уједначене, неће ту бити много резултата од пет или шест према нула", навео је Стојковић.

Србија ће пут Јужне Африке кренути у понедељак. Прву утакмицу игра против Гане 13. јуна ,пет дана касније ( 18.јуна) играће са Немачком у Порт Елизабету, а 23. јуна са Аустралијом у Нелспруиту.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару