Голеада за срећан пут

Чак седам голова је виђено на последњој припремној утакмици Србије против Камеруна. Пјер Вебо натерао „орлове“ да два пута „јуре“ резултат. Велики преокрет Србији, головима донели Красић, Станковић, Милијаш и Пантелић. Чупо-Мотинг ублажио пораз. Напад коначно прорадио, али је овај пут одбрана заказала.

После једног пораза, уследио је реми. А после ремија, дошла је и победа. Оно што су обећали репрезентативци Србије и испунили су- приредили су прави спектакл у Београду пред пут у Јужну Африку.

У последњој припремној пријатељској утакмици Србије виђено је чак седам голова. Како на претходна два меча „орлови" нису успели да затресу мрежу противника, свакако охрабрују чак четири гола у мрежи противника, али је овај пут одбрана, можда и најјаче оружје српске репрезентације, заказала.

Међутим, то и није толико страшно, јер није поново играо Немања Видић, један од најбољих штопера на свету, због повишене температуре.

Публика на стадиону Партизана дошла је да испрати „орлове" у Јужну Африку и да коначно, после две припремне утакмице, види добар фудбал српске репрезентације.

То је могло да се види вћ на самом старту. Пантелић се нашао један на један са голманом Камеруна, али је лоше шутирао, право у Сулејмануа.

А онда, у петом минуту игре, уследио је хладан туш. Асу-Екото је убацио лопту у шеснаестерац Србије, а Пјер Вебо је био виши од Луковића, и послао лопту у мрежу Стојковића, који није најбоље истрчао на ту лопту.

Навијачи свакако нису били задовољни, чули су се и звиждуци, али „орлови" нису пали у игри, па су покушали свим силама да што пре изједначе.

Напади Србије нису били толико опасни, све до 16. минута. Пантелић је зачео акцију, сјајно проиграо Обрадовића, који је одлично пробио по левој страни, „заврнуо" ка голу, а голман гостију неспретно реагује и лопта стиже до Красића. Најбољи фудбалер московског ЦСКА био је неумољив и донео изједначење „орловима".

Изједначујући гол поправио је расположење, како на терену тако и на трибинама, али се врло брзо променило стање на семафору. Само четири минута је било потребно Пјеру Вебу да још једном доведе Камерун у вођство.

Опет центаршут са стране, Вебо остаје сам и матира Стојковића. Први голман приморан је да још једном извади лопту из мреже, али су његови саиграчи на терену, наравно, поново храбро јурили заостатак од једног гола.

И овај пут, када су, практично, све карте бацили на офанзиву, „орлови" долазе до изједначења. У 25. минуту, Красић петом одлаже лопту Станковићу, а капитен „бомбом" са двадесетак метара поново доноси поравнање. Станковић је овим голом разбио малер, јер је на овај гол у дресу Србије чекао готово четири године.

После тог гола, Србија полако преузима конце у своје руке, уз велику подршку са трибина. Камерун је само једном припретио, опет преко Веба, али је овај пут нападач Мајорке непрецизан.

Два минута пре одласка на одмор, после дуела са Мбиом, Јовановић пада у казненом простору Камеруна, и судија показује на белу тачку. Сигуран извођач био је Ненад Милијаш, за прво вођство Србије на мечу.

Мислило се да нема више времена за нове шансе и да ће се резултатом 3:2 отићи на одмор. Међутим, није било тако. Наизглед безопасан слободан ударац, са више од 35 метара за „орлове", донео је још један гол у мрежи Сулејмануа.

Камерунци су мислили да ће Станковић шутирати, али је после уигране акције лопта стигла до Пантелића, који је сналажљивији од дефанзиваца Камеруна, и смешта лопту у мрежу.

Наравно, публика је сада имала много више разлога за славље, па је великим аплаузом испратила „орлове" на одмор.

У наставку су у игру ушли Коларов, Лазовић и Петровић а изашли су Обрадовић, Жигић и Милијаш. Антићев колега са друге стране у игру је убацио Џеремија, Еману, уместо Абубакара и Николоуа.

У првих десетак минута другог дела игре нешто мирнији темпо, без прилика и шанси да се озбиљније угрози гол противника. Једино је лазовић опробао ударац из даљине, али је голман Камеруна, уз доста мука, одбранио његов ударац.

Радомир Антић је у игру убацио прво Нинковића, уместо Пантелића, а затим и Драгана Мрђу, уместо стрелца првог гола Милоша Красића. Стрелац оба гола за Камерун је изашао и уступио место Идисуу а изашао је и Мађек а ушао Матип.

До прве прилике долазе Камерунци. И искористили су је.Џереми је центрирао, а Чупо-Мотинг. Још једном је заказало можда и најјаче досадашње оружје „орлова" - одбрана.

Камерунци су се охрабрили новим голом, па су заиграли много ангажованије. Ипак, нису заостајали ни „орлови", који су имали сјајну прилику преко Станковића, из „слободњака" али је голман Камеруна одбранио ударац капитена.

Полако, фудбалери обе репрезентације су смиривале темпо, вероватно не желећи да ризикују евентуалне повреде.

На крају, Србија је победила на последњој од три припремне утакмице пред Мундијал са 4:3. Напад је „прорадио", али овај пут одбрана није била на нивоу. Међутим, то сигурно неће обесхрабрити фудбалере Србије, који ће доказати колико вреде већ следеће седмице, када почиње Светско првенство у Јужној Африци.

За Србију су играли: Стојковић, Обрадовић, Суботић, Луковић, Ивановић, Станковић, Милијаш, Красић, Јовановић, Жигић, Пантелић. У наставку су ушли Лазовић, Коларов, Петровић, Тошић, Мрђа, Нинковић. Ни на овом мечу није било Видића, који има повишену температуру.

Камерунци су играли у саставу: Сулејману, Манђек, Мбиа, Басонг, Асуе-Екото, Абубакар, Макун, Нгуемо, Николoу, Чупо- Мотинг, Вебо. Играли су још Џереми, Емана, Матип, Бонг и Идрису. Главни играч, Самјуел Ето није играо због суспензије. 

Број коментара 216

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару