"Орлови" у кући фудбала

Најбољи фудбалери Србије и чланови стручног штаба посетили су Националну кућу фудбала која се гради Старој Пазови.

Поред наших најбољих фудбалера, нови спортски центар посетили су и потпредседник Владе Србије Млађан Динкић и министарка за омладину и спорт Снежана Самарџић Марковић.

"Ово је импозантан објекат и радови се добро одвијају, пре свега захваљујући Фудбалском савезу Србије. Сигурно је да ће од овог спортског центра користи имати целокупан српски спорт, али нећемо се на томе задржати", рекао је Динкић након обиласка градилишта i најавио да ће држава уложити 100 милиона евра у изградњу и обнављање спортских објеката, укључујући и 10 фудбалских стадиона.

Динкић је  рекао да је Влада ту одлуку донела да би помогла грађевинску индустрију која има тескоће од почетка светске економске кризе.

"На основу тог програма помоћи, градиће се и болнице, школе, али и спортски објекти јер је најбоље улагати тамо где постоји највећа друштвена корист", рекао је Динкић новинарима.

Динкић је објаснио да је, између осталог, циљ да сви прволигаши у Србији испуњавају услове Европске фудбалске уније што подразумева и постављање рефлектора да би утакмице могле да се играју ноћу.

Министар економије је најавио улагања у стадионе у Суботици, Новом Саду, Зрењанину, Крагујевцу, Пожаревцу, Чачку, Смедереву, Крушевцу и Нишу.

Председник ФС Томислав Караџић је рекао да ће спортски центар, у који ће се "преселити" све националне селекције, бити завршен до краја октобра или почетка новембра и да је то свакако капитална инвестиција која ће служити свим будућим нараштајима.

"За сада све иде по предвиђеној динамици. Терени су спремни и за десетак дана ће бити постављена трава. Постављени су и рефлектори, тако да ће после првенства света све бити у функцији", рекао је Караџић.

Караџић је Динкићу уручио дрес репрезентације Србије са његовим именом, а капитен наше националне селекције Дејан Станковић захвалио је потпредседнику владе и министарки спорта на подршци.

Репрезентација Србије ће вечерас одржати завршни тренинг пред последњу проверу уочи одласка на првенство света против Камеруна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару