Жигић - играч за велике утакмице

Нападач фудбалске репрезентације Србије Никола Жигић истакао је да жели да на Светском првенству у Јужној Африци докаже да је играч за велике утакмице и да је спреман да буде један од лидера екипе.

"Ово је моје Светско првенство. Могу да играм водећу улогу и желим да покажем да сам играч за велике утакмице", нагласио је Жигић.

Он је додао да ће му од велике користи бити и претходни наступ на Светском првенству, 2006. године у Немачкој, када је тадашња репрезентација Србије и Црне Горе изгубила све три утакмице, укључујући и дебакл од Аргентине од 6:0.

"Много сам се променио од тада. У Немачку сам ишао као играч без репутације, без правог искуства. Тактички сам много научио, сада сам физички и психички много спремнији", казао је Жигић.

"У Немачкој су нас омеле и повреде неколико играча због којих смо примили много голова, иако смо на турнир стигли са веома јаком одбраном. Било је и неколико других инцидената којих не желим да се сећам, али ово је други турнир, други тим и сигуран сам да ће овај пут и исход бити другачији", додао је Жигић.

"Знамо да неће бити лако, да играмо против тешких ривала, али способни смо да прођемо групу. Желимо да наставимо са играма из квалификација и покажемо да можемо да се носимо с било којим противником", истакао је нови нападач енглеског Бирмингем ситија.

Пласманом у осмину финала Србија би изједначила успех репрезентације Југославије из 1998. године када су тадашњи плави дрес носили Драган Стојковић, Дејан Савићевић, Предраг Мијатовић и Синиша Михајловић.

"Можда смо технички гори од тог тима, али и физички јачи од њих. Они су тада играли заиста леп фудбал. Сада имамо веома јак колектив, јединство које би могло да буде наше најважније оружје", оценио је Жига.

На сајту Фифе се наводи да ће резултат "орлова" у Јужној Африци умногоме зависити од атмосфере у тиму, с обзиром на тода је познато да су Срби темпераментан народ. Упитан да ли је такав карактер предност или мана Србије, Жигић је без много размишљања одговорио: "И једно и друго".

"Због тог карактера можемо да урадимо много тога, али исто тако може и да нас наведе на грешке. Журимо, не размишљамо, заборавимо шта треба да радимо. Ја сам савршен пример. Али, када поставим циљ испред себе, морам да га и остварим, нико ме не може зауставити", истакао је 2,02 метра високи Никола Жигић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару