Добра провера за "орлове"

Српски репрезентативци задовољни провером против Пољске. Нико се није повредио, упркос очајном времену и на тренутке грубим стартовима Пољака. Антић задовољан понашањем играча.

"Пољска ме је веома изненадила. Не познајем довољно њихове играче али су показали да су добар тим. У првом полувремену су показали колика им је предност брзина. Медјутим, у наставку смо деловали боље. Пољска је боља репрезентација од Новог Зеланда и мислим да је ово за нас корак напред. Деловали смо компактније и боље у поређењу са претходном утакмицом," рекао је Александар Луковић један од бољих фудблера у репрезентацији Србије.

Данко Лазовић је био један од најагресивнијих играча на терену:
 
"Добра провера. Пољаци су нам правили проблеме у првих 20 минута али смо после успели да успоставимо равнотежу и ми створимо шансе. У сваком случају најважније је да се нико није повредио. Овде смо да би се што боље припремили али је најбитније да останемо здрави. Искрено се надам да ћемо доста научити из ове две утакмице. Мене доста радује игра из другог дела."
 
Драган Мрђа у петој утакмици за националниј тим није постигао гол али је показао добру игру, како и против Новог Зеланда:
 
"Услови нам нису омогућили пас игру. Жао ми је што ниједна шанса у коју смо ушли није искоришћена. Покушао сам да асистирам саиграчима у више ситуација али нажалост нисмо постигли гол. После мечева са Новим Зеландом и Пољском сада се надам да је време да постигним гол и волео бих то да урадим против Камеруна."
 
Ово је била прва утакмица одкако је селектор Радомир Антић у којој је српски национални фудбалски тим одиграо меч без голова. Уједно, ово је први пут још од Светског првенства 2006. и мечева са Холандијом и Аргентином да репрезентација наше земље не постигне гол на два сусрета заредом.

"Задовољан сам! Било је на почетку две или три ситуације које су могле да се лоше заврше по нас. И капитен Дејан Станковић је био под сталним грубим стартовима па чак и надомак повреде. Ово је врло јак тим, поготово у транзицији. Резултат је могао да буде и бољи али сам пре свега задовољан понашањем репрезентативаца," рекао је селектор Радомир Антић.
 
Следећи меч Србија игра у суботу у Београду са Камеруном од 20.30 минута . Први меч на Светском првенству је против Гане 13. јуна.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару