Гледајући унапред, ка Гани

Позната је група фудбалера која ће представљати Србију на 19-ом Светском купу у фудбалу. Селектор Радомир Антић захвалио се у уторак пре подне Жељку Бркићу, 23-огодишњем голману Војводине. Бркић је на препоруку стручног штаба одлучио да остане са екипом до краја припрема.

"Он би требало да ову одлуку схвати као стимуланс. Када кажем стимуланс мислим на то да су играчи, поготово голмани навикли и да губе и да побеђују. Он би требало да искорсти све што је овде научио. Сигурно је да је подигао ниво тренинга нашег тима и помогао нам да будемо бољи. Он је део групе, на њега се најозбиљније рачуна и то није фраза, то сам му и рекао," каже Радомир Антић који је додао да одлука није била лака.

О томе је и вече раније у разговору са новинарима причао тренер голмана Раде Залад. Залад каже да се пред тако тешком одлуком сусрео само још једном у каријери. Када је требало да одлучи ко ће бранити гол Партизана у једном првенственом мечу у време док је тренер био Мирослав Ђукић а за место су конкурисали Аспрогенис или Јовшић. Залад је био изузетно задовољан радом све четворице.

Није било могуће чути утиске 23-огодишњег голмана Војводине који је на препоруку стручног штаба одлучио да остане са екипом до краја, екипом на чију је игру против Новог Зеланда селектор први пут изнео критику.

"После пораза који смо доживели имали смо лепу прилику да погледамо све са утакмице и будите сигурни да се такве грешке неће понављати."

Осим тог видео материјала Антић и стручни штаб су играчима свакодневно, на по пола сата, пуштали снимке утакица Аустралије, Гане и Немачке.

"Говорио сам играчима у шали да имају са чим да иду у кревет после тих снимака и информација."

Антић зна да игре и тренинге репрезентације Србије гледају и извиђачи осталих тимова али и Србија има своје "очи" на теренима противника. У Будимпешти су били Александар Јанковић и Дарко Рамовш а Хулио Морено је у уторак ујутро оптутовао за Ротердам где ће гледати пријатељски меч који Гана игра са Холандијом.

Већ је позната пракса да тренери играчима пуштају филмове који имају спортску или тематику борбе. Антић је играчима дао филм "Сећање на титане" у којем се говори о проблемима које екипа има али их превазилази на путу ка успеху.

"После тог филма који су гледали синоћ нису им потребне никакве забране," рекао је уз осмех Антић.

Тим ће у уторак тренирати једном, поподне. А у среду игра утакмцу са Пољском.

"Имам све играче на располагању, нико није повређен нити болестан. Опет ћу поделити минутажу и нећу оптеретити играче максимално. Све ово што ради, Радомир ради свестан да мора да извуће максимум из екипе када дође прави тренутак. А тај тренутак је меч са Ганом, наше прво финале на Светском првенству. Ја сам последњи који ће унети нервозу у тим. Све што се дешава прихватамо нормално и не узбуђујемо се. Све је то део нашег посла."

Голман Владимир Стојковић је један од оних који је такмичарски највише расположен али то не значи да се било чега плаши:

"Ма радујем се због Светског првенства, чега бих се плашио. Идемо доле да играмо фудбал."

Он не издваја себе у односу на екипу.

"Сви играчи вредно раде, сви дају свој максимум и знамо да је то једини начин  да направимо нешто."

Анђелко Ђуричић ће бити први у историји фудбалског клуба Униао Леириа који ће играти на Светском првенству. Деловао је пресрећно о уторак.

"Заиста је тако, немам шта да кријем. Овде сам дошао са намером да дам све од себе па ако то буде довољно утолико боље. Не бих био разочаран да сам отпао јер сам био срећан и самом чињеницом да сам овде. Истина је да сам се потајно надао да ћу бити међу тројицом голмана. Саиграчи су ми олакшали рад и прилагођавање. Као и тренер Раде Залад. Пресерећан сам, заиста. Прво сам јавио својим најближима али нисам био јутрос под неким притиском када сам кренуо на састанак на којем је саопштена одлука."

У овом моменту стартној постави очекивано је најближи Владимир Стојковић али се не зна ко би могао да буде број 2. Можда ће нешто ближе моћи да се каже у среду увече када од 20.30 у аустријском месту Куфштајну против Србије игра Пољска.

Три пута састајале су се ове две репрезентације а Србија није успела да победи Пољску до сада.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару