Бриге и небриге

Репрезентација Србије изгубила је први пут још од 14. новембра прошле године када је резултатом 2:1 победила Литванија у Мариупољу. Иако је ово пораз у пријатељској утакмици он може да послужи као опомена. Али опет, утиске би требало сводити тек по завршетку Светског првенства у фудбалу.

ЗАШТО БРИНУТИ:

1. Србија је изгубила од тима који је у квалификационој групи за Светско првенство играо са Фиџијем, Новом Каледонијем и Вануатоом. И потом је у доигравању савладала Бахреин. Када изгубите од екипе од које је чак и домаћин Јужна Африка имала тежи пут до шампионата то значи да немате тим за велике домете. Осим тога за Нови Зеланд су играли фудбалери који играју у првој лиги Аустралије и друголигашким енглеским и америчким тимовима. Једини прволигашки фудбалер из врхунског шампионата је Рајан Нелсен из Блекбурн Роверса. 12 фудбалера који су играли против Србије су из Велингтон Феникса, Голд Коуста (АУС), Мидтјланда (ДАН), Плимута, Ипсвича, Вест Бромвич Албиона (ЕНГ),  Тампа Беја (САД) а Сајмон Елиот је без клуба.

2. Тим који жели добар резултат мора да има фудбалера који искочи из "другог плана".

Нико од играча који би ту улогу могао да преузме на себе није у утакмици против    Новог Зеланда показао да има тај потенцијал.

3. Репрезентација је на тренингу увежбавала одбрану од центаршутева са 30-40 метара иза задње линије. Управо на тај начин после грешке Немање Видића пао је гол. Ако  најбољи играч екипе направи кикс, то лоше утиче на самопоуздање екипе.

4. Екипа је била изненађена поставком игре противника и није се прилагодила ситуацији коју нису очекивали. Мада је било очекивано да Нови Зеланд играо у формацији 3-4-3 као и против Аустралије четири дана раније.

5. Тим се практично предао 15 минута пре краја. Без обзира на утрчавање на терен неколико хулигана екипа је у завршним минутима била безвољна и анемична и једва чекала да се утакмица заврши.

ЗАШТО НЕ БРИНУТИ, МНОГО:

1. Уколико неки пораз може да се доживи у прави час онда је то сада. До прве утакмице са Ганом остало је још 14 дана.

2. Спласла су очекивања у српској јавности. Тиме ће се мало скинути притисак са тима који је већ виђен у полуфиналу Светског првенства а тада је све могуће, зар не?

3. Напад са Драганом Мрђом по десном боку био је новина и показао да екипа има још једну могућност за нападачке акције.

4. Дух екипе је, бар на први поглед, остао нетакнут. Тим делује ка целина и када губи. То ће бити веома значајно за утакмице које следе.

5. Нису играли Бранислав Ивановић, Милош Красић, Милан Јовановић, Дејан Станковић и Александар Луковић који ће такође врло вероватно бити у стартној постави.

Рано је доносити суд о овом тиму. Марко Пантелић је у праву када каже да је направљен велики успех пласманом на Светско првенство а играчи се неће задовољити тиме да буду само учесници шампионата. Одсуство Бранислава Ивановића у овако значајној фази припрема не помаже екипи. Али, још су две недеље до старта и најважније утакмице- са Ганом.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару