Ипак је опомена

Репрезенација је у недељу одржала један тренинг и то ће бити једини пут да тренирају дан после пораза од Новог Зеланда. Тренирали су сви изузев Бранислава Ивановића који се још није вратио са свадбе где је био кум најбољем пријатељу.

Дан после меча са Новим Зеландом у којем је Србија поражена 0:1 играчи не мењају мишљење о својим квалитетима али не искључују могућност да је та утакмица утицала на расположење у српској јавности.

"Није се много тога код нас променило. Ми и даље знамо ко смо и шта смо. Можда ће ова утакмица мало више утицати на домаћу јавност која је ушла у неку врсту еуфорије пред шампионат. Верујем да је сада спласла мало. Можда је и добро што се ово сада догодило. Малтене као да ми идемо тамо као фаворити за титулу. Мислим да је и ово што смо урадили, пласман на завршни турнир, огроман успех," каже Марко Пантелић.

"Само ми знамо колико смо дали и уложили у овај пројекат. Ово је само једна од станица на путу до Африке а верујте да не постоји нико ко више од нас жели да направи добар резултат."

Играчи се нису добро осећали на терену. Били су изненађени поставком игре Новог Зеланда иако су у петак увече знали и стартну поставу противника као и начин на који су играли против Аустралије (3-4-3).

"Мало сам био изненађен том њиховом поставком када су се спуштали са пет играча у одбрану. Нисам никако могао да уђем у средину и нађем простор за шут. А када смо се ми бранили, тешко је било одлучити којег играча преузети, да ли њиховог нападача или спољног везног," коментарише Зоран Тошић који је био један од бољих играча.

"Било ми је лакше када сам прешао на леву страну. Успео сам да пробијем у неколико напада. Међутим, нисмо успели да постигнемо гол."

Ово је први меч још од фебруара 2009. и сусрета са Украјином у којем Србија није погодила мету.

"Заиста мислим да неки пут није лоше да се догоди пораз који опомиње као овај. Да видимо где смо грешили и шта не ваља," каже Александар Коларов.

Тренингу у Леогангу где се екипа вратила после синоћње утакмице присуствовали су и неки српски тренери који су као гости Фудбалског савеза Србије стигли пред утакмицу. Са трибина су рад играча посматрали Радован Ћурчић из Јавора, тренер Рада Марко Николић, Нешко Миловановић...

Репрезентација Србије неће имати тренинг у недељу поподне. Играчи су посетили цркву у Салфелдену која је изграђена добротворним прилозима српских исељеника који живе у овом делу Аустрије.

Број коментара 68

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару