"Орлови" поражени

Репрезентација Новог Зеланда успела је да задржи предност из првог полувремена и победи "орлове". Србија и у наставку имала иницијативу али са мало шанси. Утакмицу обележили навијачи српске репрезентације, који су утрчавали на терен и направили петоминутни прекид.

Добро је да до почетка Светског првенства има још две недеље, јер да је Мундијал почео данас, "орлови" би већ могли да пакују кофере и да се спремају за полазак кући.

Изабраници Радомира Антића поражени су од репрезентације Новог Зеланда, а игра наше репрезентације била је далеко од оне коју су приказали у квалификацијама.

Ипак пораз и лоша игра није оно што је обележило ову утакмцу. Меч су обележили навијачи "орлова", који су пред крај меча почели да улећу на терен, и да гађају новозеландске фудбалере са трибина.

У првом полувремену је са трибина стизала велика подршка, тако је било и у наставку, али пред крај утакмице почели су инциденти. Утакмица је могла да буде прекинута, али је ипак интервенцијом Немање Видића, који се обратио навијачима, срамота избегнута, а меч настављен.

Почетак утакмице ипак није наговештавао да ће исход бити овакав.

Репрезентативци Србије почели су офанзивно и брзо су преузели иницијативу на терену. Иако су контролисали лопту, изабраници Радомира Антића нису успели да направе изгледније прилике. Неколико удараца "орлова" није превише угрозило Престонов гол.

Новозеланђани, који су играли са три шпица, нису се залетали на гол Стојковића, а своју шансу су стрпљиво чекали. Она је дошла средином првог полувремена, када је после грешке наше одбране, Шејн Шмелц дошао до лопте и прецизним ударцем са петнаестак метара, савладао голмана "орлова".

Погодак је охрабрио "кивије" који су већ у наредној акцији поново угрозили гол "орлова. Поново је Шејн Шмелц био у главној улози, када је после одличног продора по левој страни асистирао Фелону, који је снажно шутирао на гол, али голман Стојковић овај пут брани.

"Орлови" опет преузимају иницијативу, али и даље не праве шансе. Једину озбиљну прилику Антићеви изабраници имају из прекида. Нинковић је извео слободан ударац са леве стране. Лопта лети на другу стативу, али Невен Суботић шутира поред гола.

По истеку 45. минута судија одмах свира крај. Селектор Србије Радомир Антић врши неколико измена а орловима остаје још 45 минута да поправе утисак. Треба напоменути да је селектор Србије у првом полувремену морао да изврши једну измену.

У 19. минуту, после дуела са Роријем Феланом повређен је Иван Обрадовић, а уместо њега у игру је ушао Коларов.

Иако су други део игре почели фуриозно и направили шансу, и тај део меча већином је било мучење. Поноцљена слика из првог полувремана, иницијатива и напади, али јаки мало шанси.

Живост у игри "орлова" унео је Мрђа који је добро пробијао по десној страни, али само је Жигић једном успео да упуту ударац ка голу противника, који је голман Престон одбранио.

Тактика Новозеланђана да се не залећу и чекају на своју шансу умало се није поново исплатила. Десетак минута пре краја утакмице, одбрана "орлова" не успева да пресече једну дугу лопту, а до ње долази Броки, који, на сву срећу, шутира поред гола.

После тога на сцену ступају навијачи репрезентације. Прво један баца стаклену флашу са трибина, а онда неколико њих улеће на терен.

У том тренутку судија је био јако близу одлуке да прекине меч, али је после интервенције Немање Видића, који је преко микрофона замолио публику да се смири, утакмица настављена.

Навијачи су се смирили, а до краја утакмице Антићеви изиабртаници нису направили ниједну изгледнију прилику.

Евентуални алиби за пораз можемо наћи у чињеници да за репрезентацију нису наступили најбољи играчи. У тиму није био капитен Дејан Станковић, који се одмара, Бане Ивановић, који је на кратко отпутовао у Србију, а од стандардних првотимаца у игру нису улазили ни Милош Красић и Милан Јовановић

Ипак, остаје чињеница да су орлови" су приказали једну разочаравајућу партију, а селектор Радомир Антић има мање од две недеље да закрпи "рупе" у нашем тиму.

Следећу проверу "орлови" имају у среду 2. јуна у Куфштајну, против репрезентације Пољске, док ће Радомир Антић коначан списак саопштити дан раније.

За репрезентацију Србије наступили су: Стојковић, Рукавина, Видић, Суботић, Обрадовић, Кузмановић, Милијаш, Нинковић, Тошић, Пантелић, Жигић. Шансу су добили и Ђуричић, Коларов, Мрђа, Петровић, Качар и Лазовић.

У екипи Новог Зеланда играли су: Марк Пастон, Тони Локхед, Винстон Рид, Рајан Нелсен (капитен), Сајмон Елиот, Шејн Шмелц, Лео Бертос, Рори Фелон, Томи Смит, Крис Вуд, Џереми Кристи. Шансу је још добио и Локхед.

Број коментара 216

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару