Турци опседају Красића

"Орлови" данас два тренинга. Александар Луковић поново тренира. Красић поштеђен. Плавокосог фудбалера "орлова" опседају турски новинари, најављујући његов прелазак у Фенербахче. Станковић и Жигић, који је нопви играч Бирмингема, стижу током дана.

Другог дана боравка у аустријском месту Леогангу фудбалска репрезентација Србије на програму има два тренинга. Први је завршен негде око 11 сати и 30 минута.

И док се Александар Луковић, који дан раније није тренирао, придружио тиму и завршио тренинг дотле Милош Красић и даље није тренирао пуним интензитетом.
 
Док су играчи одрађивали неколико вежби за опуштане мишића, 25-огодишњи плавокоси фудбалер је крај тренинга преседео на клупи.  
 
"Све је у реду. Није ништа озбиљно иако тако можда може да се чини. Ово је све било превентивно. Терен је мало тврд, тело и мишићи су реаговали. Али све ће врло брзо бити у најбољем реду," рекао је Красић данас око 13 сати. Он је једини репрезентативац Србије који је играо у свакој од десет квалификационих утакмица за СП.

Ипак, њему новинари не дају мира. Од представника српских медија још и зна шта може да очекује али је невоља са странцима. У уторак се појавила вест да је нападач ЦСКА из Москве на путу ка Турској тачније Фенербахчеу. Два турска новинара су чак дошла у хотел репрезентације и тражила од њега да се слика са дресом Фенера на којем је чак било исписано Красићево презиме. Он је то одбио.
 
И даље се не зна шта ће се десити са његовом клупском каријером а ово није идеалан тренутак да размишља о томе.
 
"Искрено, волео бих да сам све завршио пре Светског првенства али када видим шта се све дешава, колико клубова се помиње и колико је све неизвесно, мислим да је боље да оставим све до завршетка шампионата", рекао је Красић.
 
На старту квалификација за Светско првенство Красић није био носилац тима али се током наредних месеци показао као један од најбољих играча. Неколико фудбалера је избило у први план током мечева у групи. Да би екипа направила добар резултат потребно је да још неко од фудбалера скрене пажњу на себе. У ту групу спадају Невен Суботић, Здравко Кузмановић, Зоран Тошић, Гојко Качар....
 
"Уколико добијем прилику ја ћу дати све од себе. Да ли ће то бити довољно само за бљесак или за нешто више, не знам. Најважније је да екипа побеђује и да задржимо тај тимски дух", рекао је Качар.
 
Качар је током почетка сезоне одсусуствовао три месеца због повреде колена а није био у игри у оној мери у којој је учествовао у наступима Херте у сезони раније. Берлинска екипа је испала из Бундеслиге.
 
"Тешко је говорити о томе да ли ћу бити одморнији од оних који су играли све утакмице у сезони. То ћемо сазнати током наредних седмица. Ја сам спреман и физички и психички. Имао сам неколико дана одмора а јуче и данас су тренинзи били пуног интензитета", навео је Качар. 
 
Капитен репрезентације Дејан Станковић стиже вечерас. Он је из Београда отпутовао у Нови Сад где ће присуствовати сахрани Богдана Михајловића, оца Синише Михајловића и онда кренути ка Аустрији. Такође, очекује се да Никола Жигић током вечери доћи у Леоганг.
 
Први меч на СП Србија игра против Гане 13-ог јуна у Преторији. 
 
Нове информације са припрема репрезентације моћи ћете да прочитате током вечери.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару