Припреме "орлова", дан први

Први тренинг "орлова" у Леогангу без лакше повређеног Луковића, као и Станковића и Жигића, који се екипи прикључују у среду. Жигић, први тренинг пропустио из приватних разлога, најскупљи је играч у историји Бирмингема, тврде британски медији.

После окупљања у Ковилову, српска фудбалска репрезентација стигла је аустријски Леоганг, где ће се у наредних десетак дана припремати за Мундијал у Јужној Африци, а током борвка у Аустрији "орлови" ће одиграти две пријатељске утакмице, 29. маја у Клагенфурту против Новог Зеланда и 2. јуна у Куфштајну против Пољске.

"Добро је што идемо у Аустрију. Бићемо издвојени и мирни. Моћи ћемо да радимо и да се концентришемо на припреме," рекао је Милош Красић за РТС пред полазак на пут.
 
На пут су кренула 22 играча међу којима четири голмана. Током квалификација гол је бранио Владимир Стојковић који очекује да ће бити старни голман и на Светском првенству у Јужној Африци 2010.
 
"Не могу да поредим атмосферу на припремама пред претходни Светску Куп и сада јер сам стигао у тим само два дана пре него што је почео шампионат у Немачкој, али оно што могу да кажем је да ако говорим о расположењу у тиму уопште, сада је боље."
 
На аеродрому у Салцбургу репрезентацију су дочекале три породице српских исељеника ако и колекционари аутограма који су тражили потписе на свакој од по двадесет различитих фотографија које су имали.
 
"Не сећам се да је неко имао оволико мојих фотографија," прокоментарисао је Милош Красић задржавши се добра два минута пре него што је наставио ка аутобусу.

Центарфор "орлова" Никола Жигић ће у Аустрију допутовати сутра, пошто му је селектор Радомир Антић дао слободан дан да заврши послове око потписивања за нови клуб. Како јављају острвски медији то је Бирмингем.

Још више српских исељеника било је на малом али симпатичном објекту који има само једну али наткривену трибину за стотинак места.
 
Међутим, они су могли да посматрају тренинг само првих 15-ак минута, као и новинари. На терену није било Александра Луковића који има лакшу повреду задње ложе. Нису присутвовали ни Никола Жигић ни Дејан Станковић. И док се за капитена знало да неће бити присутан због три дана допуста после освајања титуле првака Европе са Интером у суботу увече дотле је одсуство Жигића донекле било изненађење.
 
Портпарол тима Александар Бошковић је рекао да је "Жигић одустан из приватних разлога". Ако су приватни разлози потписивање уговора са Бирмингемом, 9-опласираним тимом Премијер лиге Енглеске, онда је то заиста право објашњење.
 
Новинари који прате репрезентацију су ипак о правом разлогу његовог изостанка сазнали преко британских медија који тврде је центарфор репрезентације Србије из Валенсије прешао за суму од нешто више од 7 милиона евра.
 
Жигић и Станковић придружиће се тиму у среду увече у касним сатима.
 
Тим ће у среду имати два тренинга од којих ће оба бити затворена а конференција за медије заказана је за 13 сати.

Повратак у Београд предвиђен је за 3. јуни, а два дана касније на стадиону Партизана биће одиграна последња утакмица уочи одласка у Јужну Африку против Камеруна.

На припреме су позвани:

Голмани: Владимир Стојковић (Виган), Жељко Бркић (Војводина), Бојан Исаиловић (Заглебје), Анђелко Ђуричић (Леирија).

Одбрамбени фудбалери: Бранислав Ивановић (Челси), Антонио Рукавина (Минхен 1860), Немања Видић (Манчестер јунајтед), Невен Суботић (Борусија Дортмунд), Александар Луковић (Удинезе), Иван Обрадовић (Сарагоса), Александар Коларов (Лацио).

Фудбалери средине терена: Дејан Станковић (Интер), Гојко Качар (Херта), Ненад Милијаш (Вулверхемптон), Здравко Кузмановић (Штутгарт), Радосав Петровић (Партизан), Милош Красић (ЦСКА Москва), Зоран Тошић (Келн), Милош Нинковић (Динамо Кијев), Милан Јовановић (Стандард Лијеж).

Нападачи: Никола Жигић (Валенсија), Марко Пантелић (Ајакс), Данко Лазовић (Зенит), Драган Мрђа (Војводина).

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару