Стигли "орлови", почеле припреме

Фудбалска репрезентација Србије окупила се у Спортском центру "Ковилово", где су и формално почеле припреме за предстојеће Првенство света у Јужној Африци од 11. јуна до 11. јула.

Селектору Радимиру Антићу јавили су се сви позвани фудбалери изузев капитена Дејана Станковића, који ће се државном тиму прикључити у среду у Аустрији, где ће наш национални тим спровести базичне припреме.

На конференцији за новинаре, којој су присуствовали нападачи Марко Пантелић и Никола Жигић, поручено је да наша репрезентација има жеље и планове од којих неће одступити.

"На Светски куп идемо да достојно репрезентујемо српски фудбал, да потврдимо све оно што смо остварили у квалификацијама и од те намере нећемо одступити", рекао је Жигић.

Према речима двојице нападача, заједничка жеља је да се пласирамо у осмину финала, а потом да растерећени покушамо да урадимо нешто више.

"Добро су нам познате вредности свих репрезентација са којима ћемо играти у Јужној Африци. Гану предводи наш стручњак Милован Рајевац, са којим смо радили у Црвеној звезди и сигурно је да он има све информације о нашој игри. Ми, ипак верујемо у своје снаге и желимо да добијемо све три утакмице у групи", рекао је Жигић.

Његово мишљење дели и Пантелић, који је уверен да ће наш државни тим наставити са добрим играма из квалификација.

"Дошли смо у репрезентацију да покажемо оно што заиста можемо. Сви који су стигли на припреме сигурно ће учинити све да на најбољи начин представе наш фудбал. Размишљамо о томе и само смо томе посвећени", рекао је Пантелић.

Окупљању репрезентативаца присуствовао је готово незапамћен број представника разних медија, међу којима и велики број страних новинара.

Први тренинг

Фудбалска репрезенација Србије ће од 18 часова одржати први тренинг у склопу припрема за предстојеће првенство света у Јужној Африци.

Тренинг ће бити отворен за све представнике медија и изазива велико интересовање, јер ће новинари моћи да разговарају са свим играчима.

Фудбалска репрезентација Србије у уторак одлази на припреме у Аустрију, где ће боравити до 3. јуна. За то време наш државни тим ће одиграти две пријатељске утакмице - 29. маја против Новог Зеланда и 2. јуна у против Пољске.

Последњу проверу уочи светског првенства наш тим ће имати 5. јуна у Београду против Камеруна, а у Јужну Африку се путује 7. јуна.

Због учешћа у финалу Лиге шампиона у суботу, капитен фудбалске репрезентације Србије Дејан Станковић добио је два слободна дана, па неће долазити у Београд, већ се ће националном тиму прикључити 26. маја у Аустрији.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару