AП: Србија може да победи Немачку

Фудбалска репрезентација Немачке неће у групној фази Светског првенства имати тако лак посао како се чини на први поглед, пошто су и Србија и Аустралија и Гана способне да је изненаде, оцењује се у објављеној анализи агенције Асошиејтед прес.

Америчка агенција наводи да су Аустралија и Гана фудбалске нације у успону, док је талентована Србија "способна да победи било кога", иако јој недостаје стабилност у игри.

Фаворит је, ипак, Немачка, троструки шампион света, који је на претходном Мундијалу, као домаћин, заузео треће место. Костур тима који је освојио бронзану медаљу пре четири године играће и у Јужној Африци, где ће се панцери ослонити на Мирослава Клозеа, Михаела Балака, Лукаса Подолског и Бастијана Швајнштајгера. 

Проблем би, према Асошиејтед пресу, могао да буде неизвесни останак селектора Јоахима Лева на тој функцији по завршетку Мундијала, што би могло да поквари атмосферу у екипи.

Немци ће прву утакмицу играти у Дурбану, 13. јуна са Аустралијом, коју са клупе предводи Пим Вербек.

Холандски стратег је већ најавио да ће по завршетку Светског првенства напустити упорни тим Аустралије, који предводе Тим Кејхил, Хери Кјуел и Марк Шварцер.

Друга утакмицу првог кола Групе Д играће се у Преторији где ће снаге одмерити Србија и Гана, једина афричка земља које је 2006. године у Немачкој прошла прву фазу и потом изгубила од Бразила.

Садашња генерација Гане појачана је многим играчима који су прошле године освојили Светско првенство за фудбалере старе до 20 година. Главна полуга тима, ипак, требало би да буде везиста Челсија Микаел Есјен, иако је он због повреде колена пропустио већи део сезоне.

Србија, према оцени Асошиејтед преса, има још више квалитетних појединаца, сјајну одбрану, али не и јединство у екипи због чега су изостајали резултати на мечевима на страни. Главни задатак селектора Радомира Антића зато ће бити да уклопи Дејана Станковића, Немању Видића, Бранислава Ивановића и остале српске играче у компактан тим који би у том случају, како се наводи, могао да има запажен учинак на Мундијалу.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару