Антићев списак за Алжир

Радомир Антић објавио списак играча за меч са Алжиром 3. марта. Враћа се Бошко Јанковић, позван и Дејан Лекић. Репрезентација од понедељка у Ковилову, одакле, дан касније, креће пут Алжира.

Селектор Србије Радомир Антић објавио је списак играча на које рачуна на пријатељској утакмици против Алжира 3. марта. У тим се враћа Бошко Јанковић, међу нападаче ушао и Звездин Дејан Лекић, док Бркић замењује Дишљенковића.

"Репрезентативни дрес је привилегија, а не обавеза. Поштујем сваку одлуку, али не желим да расправљам о томе. Бркић је раније био са нама, није имао среће, али је сада поново ту", рекао је Антић.

Антић најкасније до 1. јуна мора да пошаље у седиште Светске фудбалске федерације (ФИФА) списак од 23 играча за Светско првенство. Антић је ове недеље са делегацијом ФСС-а учествовао на семинару Фифе у Сан Ситију, а рекао је да је задовољан условима у Јужној Африци.

"Прошле године сам био велики скептик, а после трећег доласка сам врло задовољан. Види се огромна жеља, схватили су колика је ово шанса за Јужну Африку. Много значе осмеси на њиховим лицима, лепо је, стадиони су као из бајке", рекао је Антић.

"Јоханесбург је велико градилиште. Не знам да ли ће стићи све да заврше, али мислим да ће сви бити задовољни. Такође, и полиција је направила велики корак", додао је Антић.

Селектор Србије није желео да прогнозира резултат националног тима на СП

"Не желим обећањима да доводим играче у ситуацију морања... Бићемо на нивоу жеља и захтева народа. Желим да у Јужну Африку будемо испраћени из Београда", поручио је Антић и додао да је ФС Аустралије наручио 42.500 карата за СП, а Немачка 39.600.

Антић је рекао и да ће Чилеанац Хулио Морено бити члан стручног штаба Србије, где ће радити у аналитици. Он је са Велибором Милутиновићем сарађивао на Светском првенству 2002. године, радио је још са селекцијама Хондураса, Јамајке, као и у Пари Сен Жермену и Бетису.

Голмани: Владимир Стојковић (Виган), Жељко Бркић (Војводина).

Одбрана: Бранислав Ивановић (Челзи), Антонио Рукавина (Минхен 1860), Немања Видић (Манчестер јунајтед), Невен Суботић (Борусија Дортмунд), Александар Луковић (Удинезе), Александар Коларов (Лацио), Ивица Драгутиновић (Севиља).

Везни ред: Дејан Станковић (Интер), Ненад Милијаш (Вулверхемптон), Гојко Качар (Херта), Здравко Кузмановић (Штутгарт), Радосав Петровић (Партизан), Бошко Јанковић (Ђенова), Милош Красић (ЦСКА Москва), Зоран Тошић (Келн), Милош Нинковић (Динамо Кијев), Милан Јовановић (Стандард Лијеж).

Нападачи: Никола Жигић (Валенсија), Данко Лазовић (ПСВ Ајндховен), Марко Пантелић (Ајакс) и Дејан Лекић (Црвена звезда).

Број коментара 60

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару