Почело загревање за Јужну Африку

Бомба Коларова, Суботић доминантан после прекида, а Драгутиновић подсетио како је некада Миха терорисао голмане. Станковић, Видић и Јанковић коначно здрави. Добра минутажа и још боље партије српских играча широм Европе.

После неколико недеља током којих су српски играчи заузимали место на насловним странама углавном због спекулација у вези са променом клуба, а не због запаженог учинка не терену, протекли викенд искористили су за демонстрацију квалитета.

Осим голова дефанзиваца Драгутиновића, Коларова и Суботића, као и буђење Сулејманија, селектора Србије Радомира Антића сигурно радује и дуго чекани повратак Бошка Јанковића, као и опоравак капитена и његовог заменика Дејана Станковића и Немање Видића.

Дејан Станковић се вратио на терен после пет недеља паузе и одмах одиграо свих 90 минута. Ипак, то није помогло Интеру на дуелу са Сампдоријом па су шампиони Италије отишли кући са бодом. Међутим, свакако да је Жозе Мурињо у овом тренутку много више пажње усмерио ка предстојећем дуелу у Лиги шампиона са Челсијем.

Фиорентина је успела да преокрене резултат на мечу са Ливорном, а један од оних који је тај преокрет омогућио био је млади репрезентативац Србије Адем Љајић, који је добио цело полувреме да покаже због чега је доведен из Партизана. Љајић је могао и да се упише у стрелце, али је Рубињо успео да ногом скрене његов ударац. Влада Аврамов је, по обичају, седео на клупи.

Александар Коларов је поново одиграо 90 минута и био једина светла фигура у екипи Лација, али његов фантастичан ударац из финиша меча са Палермом није био прослављен на начин који доликује јер је Лацио поново поражен са 3:1. Дефанзивац Србије је покупио лопту на двадесетак метара од гола искоса са леве стране, дао је кратак фор, а онда је распалио по лопти и затресао мрежу.

Синиша Михајловић и његова Катанија ове недеље није имао разлога за славље у Риму, пошто је Рома потврдила сјајну форму и минималцем против "слонова" наставила дуг низ победа на свом терену. Миха ионако тражи бодове на другој страни табеле, тако да га овај пораз није много потресао, а јавности је много занимљивији био његов мини-рат преко новина са Франческом Тотијем.

После више од шест месеци, крилни играч Ђенове Бошко Јанковић коначно се вратио на терен и заиграо је од 71. минута тријумфа свог тима над Удинезеом 3:1. Солидна повратничка партија могла је да буде крунисана голом да је његов ударац у 88. минуту са двадесетак метара био само за који центиметар прецизнији.

За "зебре" је свих 90 минута играо Александар Луковић, док младе снаге "грифона" Ненад Томовић и Данијел Алексић нису излазили на терен. Томовић је био на клупи, а суперталентовани тинејџер је био ван протокола. Бек Удинезеа Душан Баста није био у комбинацији за утакмицу јер се још није опоравио од повреде.

Видић се вратио на клупу, Ивановић корача ка титули

У Енглеској се наставља трка за титулу између Челсија и Манчестер јунајтеда, а тим из Лондона поново је успео да побегне на сигурно одстојање после кикса "ђавола" против Евертона. Оно што може да се извуче као добра вест са гостовања у Ливерпулу, јесте опоравак Немање Видића.

Дефанзивац Србије коначно је био у тренерци Јунајтеда. Ипак, момак о чијем трансферу се већ и превише пише, није се скидао у Ливерпулу и свих 90 минута је преседео на клупи.

Љубавне афере Челсијевих играча не утичу на игре "плаваца" - рутински је савладан Вулверхемптон са 2:0, а Бане Ивановић је мирно и без грешке одрадио својих 90 минута, док је Матић меч посматрао са клупе. Исту улогу је у екипи "вукова" имао Ненад Милијаш, који очигледно није успео да убеди Мика Мекартија да може да игра на више позиција.

У поразу Вигана од Тотенхема од 3:0 удела није имао голман Владимир Стојковић, који је меч гледао са клупе.

Ни Душко Тошић још увек није убедио тренера Портсмута да му да шансу да дебитује. Помоћни тренер "Помпија" рекао је да ће "Душку бити потребно мало времена да се привикне на енглески фудбал".

Суботић одличан, Кузмановић бољи од Тошића

Борусија Дортмунд и Штутгарт обележили су викенд у Немачкој барем када су у питању српски интернационалци.

Невен Суботић је у 43. минуту на мечу Борусија Дортмунд - Хановер постигао водећи гол за домаће који су се распуцали у наставку и на крају славили са 4:1. Суботић је постигао свој други гол у лиги ове сезоне и са 23 наступа у лиги један је од тек пет фудбалера у екипи "милионера" који су до сада одиграли сваки секунд на теренима од Менхенгладбаха до Берлина. Борусија је успут прекинула серију од три узастопна пораза и још увек држи пето место које воду у Лигу Европе.

После сјајних игара на пролеће, на само осам корака од Борусије налази се Штутгарт. "Швабе" су на традиционално тешком гостовању Келну размонтирале домаћина са 5:1 уз четири гола Џеронима Какауа. Због одсуства водећег играча на средини терена Самија Кедире, тренер Штутгарта Кристијан Грос је на терену држао Здравка Кузмановића који је одиграо своју четврту утакмицу од првог до последњег минута на укупно 15 наступа у лиги ове сезоне. После седме победе на претходних осам мечева Штутгарт се попео на девето место.

Зоран Тошић је одиграо свих 90 минута за Келн, али није много помогао екипи да ескивира и трећи узастопни викенд без победе и повратак у опасну зону.

За додатну драму на дну побринула се Херта која је у дербију зачеља победила Фрајбург као гост са 3:0, а у победничкој екипи није било Гојка Качара и Немање Пејчиновића. Ван екипе је због повреде био и Милош Марић, али је и без њега Бохум наставио са одличним играма. Екипа Хајка Херлиха је остала непоражена и седмо коло за редом, а реми против једног од три најбоља домаћина у земљи Мајнца (0:0) зарадио им је скок на 13. место на табели.

Драго из слободњака, добра партија Смиљанића И Степанова

У Шпанији поново дани који су подсетили на време када су из Примере долазиле добре вести о учинку Мијатовића, Милошевећа, Јокановића и других репрезентативаца.

За то се између осталих побринуо Ивица Драгутиновић, који је победу против Мајорке (3:1) и повратак на терен после повреде ребара обележио прелепим голом. Популарни Драго је комплетирао преокрет своје екипе у 57. минуту феноменалним ударцем из слободњака и то покрај десне аут линије. Дефанзивац "орлова" је гађао супротан угао, заврнуо је лопту, пребацио голмана и погодио практично саме рашље, постигавши један од најлепших голова у 23. колу Примере.

Драгутиновић је на терену био свих 90 минута, баш као и Милан Степанов у тријумфу Малаге над Еспањолом 2:1. За разлику од свог бившег клуба, добро поподне имао је Милан Смиљанић, који је први пут био стартер за Спортинг. Екипа из Хихона је славила са убедљивих 3:1 на гостовању Сарагоси, а Лола је замењен после врло добрих 74 минута игре.

За Сарагосу још не наступа Иван Обрадовић, који је прошлог месеца оперисао колено.

Ловре погодио мету

ПСВ је после серије од три везане победе у Ередивизији одиграо разочаравајућих 1:1 са Спартом и тако дозволио најближим ривалима да им се приближе. "Филипсовци" су дуго потпуно доминирали тереном, али су успели да искористе само једну прилику. Један од оних који су умало удвостручили предност био је Данко Лазовић, који је замењен у 61. минуту. Пола сата касније, гости су успели да стигну до вредног изједначења.

Кикс и даље непораженог лидера искористио је Твенте да се минималцем против Виљема ИИ приближи на само бод разлике. Међу стартерима екипе из Еншедеа био је и Слободан Рајковић, који је играо до зауставног времена.

Убедљиво најбољи међу водећим екипама Ередивизије био је Ајакс, који је демолирао Витесе са 4:0. Марко Пантелић је играо до 68. минута, а најбољи потез је имао у 17. минуту, када је је лепо пропустио лопту кроз ноге и омогућио Де Јонгу да начне немоћне госте. Миралем Сулејмани упркос голу који је постигао у Лиги Европе против Јувентуса, није имао места на терену и меч је посматрао са клупе. Мики је у поразу од "старе даме" (2:1) играо до 80. минута, док у постави није било Марка Пантелића, који је тих дана закачио вирус.

Фејенорд је и даље на сигурном четвртом месту, упркос ремију на свом терену са Ден Хагом (2:2), који је са клупе одгледао Стефан Бабовић. Фејенорд ће сигурно бити у конкуренцији за Лигу Европе следеће сезоне, а своју шансу тражи и Гронинген, који је после две везане победе стигао до осмог места, које води у плеј-оф. "Понос севера" је овог викенда савладао НЕЦ Нијмеген са 2:0 у гостима, а први гол је постигао капитен Горан Ловре главом после центаршута Гранквиста. Ловре је, очекивано, одиграо цео меч.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару