Антић и Рајевац у светској елити

Радомир Антић и Милован Рајевац међу 11 најбољих селектора пред Светско првенство у Јужној Африци у избору телевизијске мреже "И-Ес-Пи-Ен", (ESPN). У елити још Капело, Рехагел, Биелса, Дел Боске, Липи, Хицфилд, Лов, Дунга и Олсен.

Селектор српске фудбалске репрезентације Радомир Антић трећи је најбољи тренер у избору америчке телевизијске мреже ESPN, иза Фабија Капела и Ота Рехагела. Тренер Гане Милован Рајевац на десетом месту.

"Бивши шеф Реала и Барселоне вратио се у домовину и биће му потребно све искуство да прогура Србију кроз групу у којој се још налазе Немачка, Гана и Аустралија. На срећу за Србе, имају лукавог тактичара који је у тим унео јединство, због чега играју сходно квалитетима, док у ваздушним дуелима доминирају Немања Видић и Бранислав Ивановић", сматра ESPN.

Објашњавајући избор Рајевца, ESPN подсећа да је српски тренер, када је постављен на место селектора Гане 2008. године, тражио да га гледају кроз резултате које његов тим буде постизао.

"Гана је током квалификација била све боља и боља, иако нису играли Мајкл Есјен, Сули Мунтари, Џон Менса и Џон Пеинтсил... Рајевац је створио одлучан тим, снажан на средини терена, при чему противници имају велики проблем да му сломе ритам. Рајевац је строг тренер, чији ће фудбалери на лето бити физички спремни и одлучни", пише ESPN.

На првом месту је Фабио Капело, мада ЕСПН није објаснио по ком основу је прављен овај избор, јер је нови тренер Енглеске игру тима учинио конкретнијом, док су играчи дисциплиновани и усредсређени на крајњи циљ.

За Рехагела, времешног тренера огромног искуства, пише да је запрепастио свет победом на Европском првенству 2004. године, те да је пласманом на Светско првенство ушао у историју, мада га посматрачи критикују због затвореног стила игре.

Осим њих на листи су тренер Чилеа Марсело Бијелса, Висенте дел Боске из Шпаније, Марчело Липи из Италије, Отмар Хицфелд из Швајцарске, Јоаким Лев, Немачка, Карлос Дунга,Бразил и Данац Мортен Олсен.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару