Алжир први противник

У Фудбалском савезу Србије дефинисали су план и програм припрема наше репрезентације за Мондијал у Јужној Африци. Први ривал је Алжир 3. марта, следе припреме у Аустрији и сусрети против Новог Зеланда и Пољске.

Пред сам пут на "црни континент" наше фудбалере навијачи ће имати прилику да испрате у мечу који ће 5. јуна бити одигран у Београду, у последњој четвртој пријатељској утакмици. Фудбалски савез Србије интензивно ради на финализирању свих припремних радњи уочи учешћа наше најбоље репрезентације на Светском првенству у Јужној Африци. Подсетимо, Србија је на жребу одржаном 4. децембра у Кејптауну сврстана у Групу Д, а редом ћемо играти против Гане 13. јуна у Преторији, Немачке 18. јуна у Порт Елизабету и Аустралије 23. јуна у Нелспруиту.

До почетка завршних припрема ФИФА међународним календаром такмичења предвиђен је само један термин за репрезентације, а реч је о среди, 3. марту. Тог дана, а на основу договора између два национална савеза, Србија ће гостовати у Алжиру. Домаћа селекција је учесник предстојећег Мондијала, а тренутно се такмичи на Првенству Африке.

Меч Алжир - Србија биће одигран на стадиону "Пети јул". Време почетка биће накнадно одређено, а ФС Србије ће такође правовремено саопштити домаћој јавности план пута и рада том приликом.

У јужноафричком граду Сан Ситију ће од 22. до 24. фебруара бити одржан Радни састанак свих тимова-учесника, а том приликом биће представљени сви важни технички подаци о припремама и самом такмичењу. У сваком случају, а на основу предлога чланова Стручног штаба "А" репрезентације предвођених селектором Радомиром Антићем, већ су заказане две пријатељске утакмице нашег тима у периоду завршних припрема.

Одлучено је да репрезентација Србије завршне припреме за Светско првенство проведе у Аустрији. Наша селекција биће смештена у околини Салцбурга, у граду Леогангу и хотелу "Кралерхоф". Већ је обављена инспекција овог објекта, као и услова за тренирање наше селекције. Сигурно је да ће изабраници селектора Антића имати феноменалне услове за живот и рад. Реч је о изузетно квалитетном хотелу са богатим пратећим садржајем, а стадион за тренинге је изграђен пре две године и у свему задовољава УЕФА стандарде (удаљен од хотела само три минуте вожње аутобусом). О квалитету хотела и терена (на располагању су још два спортска објекта уз онај главни) сведочи и чињеница да је то била база руске репрезентације током учешћа на Првенству Европе 2008. у Аустрији и Швајцарској, а да су редовни гости током летњих припрема екипе Зенита, Бешикташа, Штутгарта, Ал Ахлија...

Током припрема у Аустрији биће одигране и две утакмице. Договорено је да противници буду репрезентације Новог Зеланда и Пољске. Оба меча биће одиграна у близини базе српске репрезентације, а очекује се да њима присуствује и велики број навијача наше земље. У наредном периоду биће саопштено у којим терминима, градовима и на којим стадионима ће бити одиграни сусрети против поменутих ривала. Они ће својим квалитетом у многоме допринети адекватној припреми изабраника Радомира Антића за највеће светско такмичење у текућој години.

Дефинисани план припрема предвиђа и трећу пријатељску утакмицу. За сада, зна се да ће она бити одиграна у суботу, 5. јуна, у Београду, као завршни, слављенички чин испраћаја репрезентативаца Србије на светску смотру. ФС Србије чини све напоре да том приликом обезбеди у свему адекватног противника и комплетну утакмицу организује на нивоу спектакла.

Фудбалски репрезентативци Србије, заједно са члановима Стручног штаба и делегације Савеза, пут Јоханесбурга крећу у понедељак, 7. јуна у вечерњим сатима. Долазак у земљу-домаћина Светског првенства је 8. јуна, пет дана пре одигравања првог меча, што је у складу са Правилником о такмичењу СП 2010.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару