Рајевац: Без уступака Србији

Селектор фудбалске репрезентације Гане Милован Рајевац изјавио је да неће правити уступке Србији, противнику у Д групи Првенства света у Јужној Африци, без обзира на чињеницу да се ради о земљацима.

Србија ће играти против Гане на старту Шампионата 13. јуна у Преторији и исход тог меча могао би да буде одлучујући за пласман међу прве две екипе.

"Неки медији у Гани су, у потпуној еуфорији због нашег пласмана на СП, сугерисали да ја можда и нећу бити потпуно посвећен утакмици против Србије, што свакако нема никаквог смисла", рекао је Рајевац у интервјуу Ројтерсу.

"То је потпуна бесмислица. Разумем њихову огромну жељу за успехом на Првенству, али морају да схвате да ја не идем у Јужну Африку како бих предавао мечева, него да, ако могу, поновим успех који је Ратомир Дујковић постигао на Шампонату у Немачкој 2006, пласманом међу 16 најбољих селекција света", поручио је Рајевац.

Селектор Гане је нагласио да "Србији жели све најбоље на Првенству".

"Наравно да желим Србији све најбоље и био бих веома срећан човек када би наша два тима успела да уђу у "нокаут фазу" и пласирају се у финале, што је теоретски могуће", нагласио је Рајевац.

Он је, међутим, додао да ће то бити изузетно тежак задатак за обе селекције.
"Биће веока тешко за оба тима да изађу из групе, јер су Немци фаворити, а ни Аустралија није за потцењивање", рекао је Рајевац. Гана ће у јануару играти на шампионату Африке у Анголи, што ће Рајевац искористити као генералну пробу за Светско првенство.

"Моја екипа ће бити спој младости и искуства, с обзиром на то да ће окосницу чинити играчи на које се тим ослања већ годинама. То ће бити и прилика за играче који су заблистали на Првенству света за фудбалере до 20 година, када је Гана тријумфовала", рекао је Рајевац.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару