Немачка фаворит Д групе

Фудбалска репрезентација Немачке, која ће на шампионату света у Јужној Африци 2010. години бранити бронзану медаљу освојену пре три године на домаћем терену, важи за фаворита Д групе.

Садашња генерација немачких фудбалера дуго је оспоравана у стручним круговима, али је ретко добар континуитет резултата на великим такмичењима у протеклих седам година главни аргумент пуленима Јоакима Лева да навијачи у њих морају да верују и на наредном Мондијалу.

После смене генерације Лотара Матеуса, коју је са доста успеха предводио селектор Берти Фогтс, многи су сумњали у будућност немачког фудбала, а и поред чак два финала, Светског шампионата 2002. и "Еура 2008." и планетарне бронзе 2006. Михаел Балак и другови доста су оспоравани.

Лев је "панцере" преузео 2006. године, после одласка Јиргена Клинсмана, а судећи према ономе какве је партија Немачка пружала у квалификацијама, у Јужној Африци се може очекивати још један бљесак снажног тима.

Капитен Балак игра најзначајнију улогу на средини терена, а за разлику од неколико протеклих такмичења у нападу централно место неће припасти високом Мирославу Клосеу, пошто се Лев определио за бившег и садашњег центарфора Бајерна Марија Гомеса и Лукаса Подолског.

Одбрана Немачке, чији главни бедем чине Кристоф Мецелдер и Пер Мерезакер, примила је у квалификацијама само пет погодака.

Челници Фудбалског савеза Немачке очекују од тима који годинама игра заједно, али ће у саставу имати и неколико врло надарених младих фудбалера попут Марка Марина и Месута Озила, да по четврти пут пригрли "Златну богињу".

Уколико се то деси Немци би могли да уочи сваког жреба за Мондијал да навијају да се састану са нашом репрзентацијом, пошто су сва три пута када су били прваци - 1954, 1974 и 1990 - у тријумфалном походу одмерили снаге са Југословенима.

Наш државни тим је са репрезентацијом Немачке у историји одиграла 24 утакмице забележивши шест победа, четири ремија и 14 пораза. Гол разлика је 41:28 у корист панцера.

Када су у питању дуели са Немцима, највише радости донео је Патар Радаковић голом за победу у четвртфиналу шампионата 1962. године у Чилеу, док је Дитер Милер био фаталан по "плаве" 1974. у полуфиналу првенства Европе у Београду, када су Немци тријумфовали након придужетака.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару