Антић: Оптимиста сам

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радомир Антић истакао је да је оптимиста по питању пласман у други круг шампионата света у Јужној Африци 2010. године и додао да је задовољан жребом који је обављен у Кејптауну.

Репрезентација Србије, која ће се први пут под тим именом појавити на великим такмичењима, волљом жреба сврстана је у Д групу са селекцијама Немачке, Аустралије и Гане.

"Ради се о изванредним екипама са доста квалитетних појединаца. Без обзира на њихову јачину, сматрам да имамо реалне шансе да се домогнемо осмине финала", рекао је Антић.

Он је нагласио да је први ривал Србије на Мондијалу, селекција Гане "репсектабилан тим који уме да буде врло неугодан на терену".

"Гана има неколико изванредних фудбалера, а предводи их првотимац лондонског Челсија Микаел Есијен", напоменуо је Антић.

Говорећи о снази носиоца Д групе, троструког светског првака Немачке, селектор Србије је напоменуо да се ради о "великој репрезентацији", али да су његови изабраници спремни за све изазове и да верује " да ће показати колико објективно могу".

"Занимљиво је да ћемо сусретом у Порт Елизабету, одиграти са Немцима седми утакмицу на Мондијалима, чиме ће се они изједначити са Бразилцима као наши најчешћи ривали", подсетио је Антић.

Он сматра да је добра ствар по "беле орлове" што ће утакмицу са Аустралијом одиграти у последњем колу, у ситуацији када ће репрезентативци "знати на чему су и који ће им резултат бити потребан на том мечу".

"Сада је најбитнија ствар да се што је могуће пре одабере камп репрезентације током шампионата", поручио је Антић.

Селектор је оценио да је сама церемонија жреба била "велики дан за Јужну Африку" и да је "светковина јако лепо организована".

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару