Читај ми!

Скромни Берлускони

Италијански премијер и председник Милана Силвио Берлускони рекао је да би фудбалски стадион на коме игра тај тим требало назвати по њему.

Берлускони се у образложењу позвао на легендарног председника Реал Мадрида Сантјага Бернабеуа. Милан се налази пред освајањем 18. титуле првака Италије, чиме ће тај клуб постати "најтрофејнији на свету".

"Ако Милан буде шампион, клуб ће имати 27 трофеја освојених кад сам ја председавао клубом који ће тако постати најуспешнији на свету. Ја сам председник са највише трофеја у историји фудбала. Пре мене, био је велики (Сантјаго) Бернабеу и Шпанци су му одали признање дајући његово име стадиону (Реал Мадрида)", рекао је Берлускони.

Милан од 1986. године води Берлускони и од тада је освојио пет титула европског првака, седам пута је био шампион Италије (ове године ће бити осми пут), и освојио један куп Италије.

Бернабеу је претворио Реал од другог најбољег тима у Мадриду до најтрофејнијег у Шпанији и једног од најбољих на свету. Клуб је са њим освојио шест титула клупског шампиона Европе, 16 првенствених титула и шест националних купова.

Берлускони је, међутим, на свој списак додао и трофеје који нису постојали у периоду између 1945. и 1978. године, када је Бернабеу водио Реал.

То су Суперкуп, које је Милан освајао пет пута у Италији и пет пута у Европи, затим и Интерконтинентални куп, освајан два пута, као и једну титулу светског клупског првака.

Стадион Милана, носи име Ђузепеа Меаце, једног од највећих италијанских фудбалера свих времена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи