Србија има снагу

Кога нема, без њега се може и мора. Док му лекари кроје екипу, Пижон верује да ће тим пружити максимум и забележити победе. Селектор фудбалске репрезентације Србије Владимир Петровић изјавио је на окупљању играча у новом спортском центру у Старој Пазови да има праве замене за повређене стандардне репрезентативце Немању Видића, Николу Жигића и Здравка Кузмановића.

Видић (повреда листа) и Кузмановић (повређено колено) тренутно су на терапијама у својим клубовима, Манчестеру и Штутгарту, док је Жигић (повреда примицача) стигао у Београд, где ће покушати што пре да се опорави. Ван строја тренутно је и Павле Нинков, који је дошао на окупљање "Орлова", али се због повреде бутног мишића вратио у свој клуб Црвену звезду, где ће наставити са опоравком и, уколико све буде у реду, требало би да конкурише за пут у Естонију.

"Није пријатан осећај када морате да мењате тим, али нисам забринут, јер сам уверен да имамо праве замене и очекујем од њих да потврде квалитет због којег су и добили позив за репрезентацију. Осим тога, надам се да ће се неко од повређених брзо опоравити и бити спреман бар за меч са Естонијом", изјавио је Петровић.

Селектор Петровић је нагласио да већ зна тим који ће у петак увече истрчати на празан стадион Црвене звезде на мегдан Северној Ирској. "Имам план, али мислим да је рано сада да причамо о саставу", поручио је Петровић. Један од кандидата да замени Видића је и повратник у национални тим Милан Бишевац, фудбалер француског Валенсијена.

"Сувишно је причати о Видићевим квалитетима  и о томе колико је тешко надоместити његов изостанак. Међутим, уколико ми селектор укаже шансу спреман сам да је максимално искористим и допринесем нашој победи", изјавио је Бишевац.

Велики адут српског селектора требало би да буде и млади фудбалер Фјорентине Адем Љајић.

"Први пут имам прилику да заиграм за Србију у једном званичном мечу и унапред се радујем утакмици са Северном Ирском. Велики проблем биће изостанак гледалаца, али имао сам већ то искуство са Партизаном против ОФК Београда, па ми је ситуација позната", изјавио је Љајић.

Искуство играња на празној Маракани има и Ненад Милијаш, некадашњи фудбалер Црвене звезде. "Осећај је језив, сабласне трибине, чујемо сами себе на терену... Међутим, резултат је тада био сјајан за мене, победили смо Партизан са 4:1 и не бих имао ништа против да се то понови и против Северне Ирске", поручио је Милијаш.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи