Двејн Вашингтон добио дозволу да отпутује у САД, Партизану ненадана зарада

Кошаркаш Партизана Двејн Вашингтон добио је одобрење клуба да отпутује у САД јер се појавила могућност да кроз трејд у НБА лиги буде део посла у којем ће сви актери остварити свој интерес, саопштили су црно-бели.

Кошаркаши Партизана у четвртак отварају нову сезону Евролиге гостовањем у Виторији, али са екипом у Шпанију неће отпутовати Двејн Вашингтон, који се, макар привремено, враћа у Сједињене Државе.

"Клуб је пристао да изађе у сусрет играчу, дозволи му одлазак у САД и као актер у целој трансакцији оствариће значајан приход. Такође КК Партизан задржава права на играча у случају повратка у Европу. Након окончања комплетног аранжмана, објавићемо више детаља", саопштио је Партизан.

Вашингтон би требало да оде у Њујорк и потом из Никса, који су на њега полагали права, буде трејдован у Шарлот, али извесно је да ће се за десетак дана вратити у Београд. На основу прописа у НБА лиги, црно-белима следује компензација.

Кошаркаш Партизана је неочекивано постао део трејда чији је епицентар Карл Ентони Таунс. Момак рођен у Франкфурту потребан је Никсима како би се попуниле све потребне плате у "селери кепу" јер тако налажу правила НБА лиге.

Пошто је Вашингтон прошле сезоне већ потписивао двосмерне уговоре са Никсима, постао је иделан кандидат за овај посао.

Никси ће Вашингтона проследити у Шарлот хорнетсе, којима је такође неопходан играч за реализацију трејда Таунса из Минесоте у Њујорк.

На крају Хорнетси добијају три пика друге рунде (два од Никса, једног од Минесоте), као и Дакуана Џефриса, Чарлија Брауна и Вашингтона. Таунс иде у Њујорк, док су у Минесоти завршили Џулијус Рендл и Донте Дивићенцо.

Наредни корак је да Хорнетси отпусте Вашингтона, а он би на крају требало да потпише нови уговор са Партизаном и врати се у екипу Жељка Обрадовића.

среда, 02. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи