Срећан рођендан, Дињо!

Један од најбољих фудбалера свих времена, Роналдињо, данас на торти дува 31 свећицу. Ово је први рођендан после дуго времена који бразилски играч слави у домовини, где ове сезоне наступа за Фламенго. Срећан рођендан, Дињо!

На данашњи дан пре 31 годину, рођен је један од најбољих фудбалера свих времена, Роналдо де Асис Мореира, познатији под надимком Роналдињо.

Момак који је рођен у Порто Алегреу у том граду је направио и прве фудбалске кораке. Надимак Роналдињо (у преводу мали Роналдо) добио је још као клинац, пошто је често био најмлађи играч на терену.

Први пут, Роналдињо је медијима запао за око са 13 година, када је на једној утакмици постигао сва 23 гола у убедљивој победи свог тима. Са 17 година већ је проглашен младом звездом у успону.

После три године проведене у Гремију, Роналдињо 2001. године долази у Европу, где потписује за ПСЖ. Ипак, највећи успон каријере магични Бразилац доживљава у дресу Барселоне, за коју је играо од 2003. до 2008. године. У том периоду, популарни Дињо је два пута проглашаван за најбољег фудбалера на свету, 2004. и 2005. године.

Последња европска станица за Диња био је Милан, где је провео три године пре него што се вратио у домовину, где наступа за Фламенго.

У Бразилу, Дињо поново ужива у фудбалу, сунцу, самби и карневалу, а чини се да ће навијачи још дуго моћи да уживају у мајсторијама једног од најбољих дриблера свих времена.

Срећан рођендан, Дињо!

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи