"Кивији" неће у Јапан

Нуклеарна криза у Јапану озбиљно прети фудбалу у тој земљи. После отказивања Црне Горе, пријатељски меч са Јапаном отказала и екипа Новог Зеланда. Популарни "кивији" нису пристали да се меч, уместо у Токију, одигра у Осаки.

После земљотреса, цунамија и нуклеарне хаварије, Јапан преживљава најтеже тренутке још од Другог светског рата. Последице последњих дешавања у земљи излазећег сунца све више се осећају и у спорту.

Нови удар на фудбал у овој земљи је одлука Новог Зеланда да откаже меч са Јапаном. Она је уследила после одлуке Црне Горе да, такође, откаже пријартељски меч у тој земљи који је на програму био неколико дана раније.

На овај корак популарни "кивији" су се, такође, одлучили због страха од ширења радијације. Фудбалски савез те земље није пристао да се меч уместо у Токију, одигра у Осаки, која није угрожена последњим дешавањима у тој земљи.

"Ово је била тешка одлука, али на две недеље од заказане утакмице, са лошим вестима које долазе из Јапана, одлучили смо да будемо опрезни и да се повучемо", рекао је председник Фудбалског савеза Новог Зеланда Френк ван Хатум.

Ова репрезентација одиграће свој меч са Кином, који је заказан за 25. март.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи