Болтон не размишља о Европи

Овен Којл и поред успешне сезоне у Болтону одбија да размишља о евентуалном пласману који ће клубу донети наступе у европском такмичењу следеће сезоне. Менаџер Вондерерса свестан је да клуб не припада елити, али је победа циљ на сваком мечу.

Менаџер Болтона Овен Којл гледао је своје изабранике како преокрећу утакмицу против Астон Виле у своју корист и освајају нова три бода, која су их довела на шесту позицију на табели Премијер лиге.

Победа Ливерпула над Јунајтедом, у недељу, вратила је "тротере" на седмо место. Шеста позиција на крају сезоне вероватно ће донети место у Лиги Европе, па капитен клуба Кевин Дејвис сматра да је борба за пласман у Европу сада реалност.

Међутим, менаџер Овен Којл инсистира на томе да још увек не размишља о крајњем поретку на табели и концентрисан је на сваког наредног противника са којим ће изаћи на мегдан.

"Никада нисам рекао да размишљам о Европи. Ако одиграмо добро и заслужимо то место, тада ћемо се посветити планирању. У овом тренутку то није случај. Фокусирам се на садашњост. Ми не припадамо елитним клубовима који су у могућности да планирају по шест месеци унапред. Моја брига је само наредна утакмица у распореду. Имамо идеје и покушавамо да их спроведемо у дело, то је све", изјавио је Којл за локалне медије.

Болтон следећег викенда у четвртфиналу ФА Купа гостује Бирмингему, а циљ клуба је пролаз у полуфинале, које ће се играти на Вемблију. Којл очекује тежак меч против победника Лига Купа.

"Желим да у лиги освојимо што више бодова. Већ сада имамо више поена у поређењу са освојеним у читавој прошлој сезони, па смо свесни да можемо ићи још даље. Желим да прођемо у четири најбоља у Купу, али верујем да би исто хтео и менаџер Бирмингема. Биће то тешка утакмица. Много смо бољи него прошле сезоне, када смо се борили за опстанак. Моји приоритети су увек исти, сваку утакмицу у којој учествујем, ја желим да победим. Само такав став може да донесе напредак клубу", закључује Којл.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи