Венгер брани Туреа

Менаџер Арсенала Арсен Венгер заузео се за свог бившег пулена, а сада играча Манчестер Ситија, Коло Туреа који је пао на допинг тесту након градског дербија са Манчестер Јунајтедом одиграном средином фебруара. Француз истиче како је цео случај, заправо, велики неспоразум.

Репрезентативац Обале Слоноваче и фудбалер Манчестер ситија Коло Туре позвао је у четвртак увече Арсена Венгера, човека кога сматра својим ментором, како би са њим поделио како се осећа након што је био позитиван на допинг тесту што као резултат може имати дугу суспензију.

Менаџер Арсенала Венгер, који је тренирао Туреа седам година пре одласка фудбалера у редове „грађана" 2009. године, изјавио је да му је дефанзивац том приликом рекао како је узео пилуле за мршављење због проблема са килажом, који је почео и да утиче на његову игру, и да је био потпуно несвестан чињенице да пилула садржи недозвољену супстанцу. Ситуација можда делује банално али када се узме у обзир да фудбалера може коштати каријере, јасан је очај Туреа.

Туре сада чека резултате поновљеног теста, који се врши на другом узорку, у ишчекивању своје судбине. Потенцијална казна која чека овог фудбалера је суспензија до две године. Ипак, имајући у виду да би ово искусном фудбалеру био први прекршај казна која би била реална је суспензија од четири до девет месеци.

Венгер је истакао да ће учинити све да помогне фудбалеру за кога каже да је „скрхан" због свега.

"Коло је шокиран и затечен због свега. Желео је да ослаби мало и посегао је за супругиним таблетама за мршављење. Једноставно никако није могао да предвиди овакав развој ситуације. Ово је велики ударац за њега али и за Манчестер сити", изјавио је француски стручњак.

Коло Туре је био позитиван на допинг тесту након дерби утакмице са Манчестер Јунајтедом 12. фебруара, коју је преседео на клупи.

Венгер је неколико пута поновио да ће сведочити у Туреову корист, ако се тако нешто покаже као неопходно.Венгер је довео Туреа као јако младог фудбалера из родне Обале Слоноваче и робусни дефанзивац је по свим параметрима имао јако успешну каријеру у Лондону. Био је члан историјске екипе која није доживела пораз у Премијер Лиги у сезони 2003-04.

„Коло је искрен, мотивисан и јако пристојан момак. Проблем с њим је увек био склонити га са терена, а не обрнуто. То је дечко који води чист и миран живот. Он је породичан човек и сигурно није неко ко би узео илегалну супстанцу. Узео је производ који користи његова супруга и ту је погрешио. Никада не верујте својој жени", покушао је и да се нашали Венгер на крају.

Туре је изостављен из састава Ситија који је победио Астон Вилу у ФА Купу у среду и неће бити део такмичарске екипе све док поновни тест не докаже да је спорна супстанца ушла у организам репрезентативца Обале Слоноваче случајно. Такође, да би Туре био ослобођен оптужби и поново враћен на терен мора да се докаже да је све ово био само изолован инцидент.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи