Звезда пуна снаге

Све је спремно, играчи једва чекају да истрче на терен. Тип је познат. Тренер фудбалера Црвене звезде Роберт Просинечки саопштио је имена играча који ће почети сутрашњу утакмицу 16. кола првенства Србије против Смедерева у Београду. Меч на нашем највећем стадиону почиње у 18.00 часова.

Звезда има само један циљ, титуле у Купу и првенству. Највећа препрека је Партизан, али у табору црвено-белих верују да је предност достижна и да Звезда може све. Наравно, уз помоћ навијача, који су већ дуже време дванаести играч тима са Маракане.

"Напокон почиње првенство. Играчи и ја не можемо да дочекамо почетак. Што се тиче притиска, на то сам се навикао и то је нормално када си тренер Црвене звезде, али све ће бити другачије када почне првенство", рекао је Просинечки. "Тим за следећи меч није никаква тајна. Екипа која ће да истрчи на терен зна се дан уочи утакмице и није проблем да то сазна и јавност", истакао је он.

Млади стручњак у првој такмичарској утакмици на клупи нашег најтрофејнијег клуба извешће на терен: Сашу Стаменковића, Павла Нинкова, Ли Адија, Уроша Чхосића, Стевана Рељића, Мухамеда Авала Исаха, Кадуа, Евандра, Огњена Коромана, Андрију Калуђеровића и Борху.

Просинечки се нада да ће навијачи доћи у великом броју, као и на генералној проби против бањалучког Борца пре две седмице и да ће бити "12 играч" у његовој екипи. Он је признао да је "већ уморан од питања" о добијању ПРО лиценце и додао да очекује да ће се та ситуација "ускоро решити".

"Лиценца ми није проблем. Играчи ће, без обзира на формалности око добијања лиценце, у сваком случају знати како треба да играју", поручио је Просинечки.

Тренер Црвене звезде истакао је да не може да обећа да ће његови изабраници успети на крају сезоне да престигну Партизан, који тренутно има пет бодова више од другопласираних црвено-белих.

"Никада нисам рекао да ћемо престићи Партизан, али могу да обећам да ћемо у сваком мечу ићи на победу", рекао је Просинечки напоменувши да актуелни шампион има два тешка гостовања на старту пролећног дела сезоне после којих је могуће да се Звезда приближи Партизану на табели.

Он за дуел са Смедеревом неће моћи да рачуна на повређеног Душка Тошића и Дејана Миловановића, који није у комбинацији са тим због сукоба са управом.

Утакмица Црвена звезда - Смедерево игра се сутра од 18.00 часова на стадиону Црвене звезде у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи