Непобедиви Арис

Арис је наставио импресивну серију непобедивости у Европи на свом стадиону дугу 40 година. Манчестер сити, и поред иницијативе током већег дела сусрета, одлази кући без предности пред реванш.

У првом мечу шеснаестине финала Лиге Европе фудбалери Ариса и Манчестер ситија одиграли су нерешено у Солуну.

Арис је тако наставио скоро чудесан низ. Наиме, фудбалери Ариса никада у клупској историји нису изгубили меч под окриљем УЕФА на свом стадиону. Дуел са "грађанима" био им је 25. у серији која траје 40 година.  

Екипа Роберта Манћинија је дошла силно мотивисана да пролећни део своје евро приче започне победом и тако најави озбиљне аспирације да освоје други европски трофеј у историји. Манчестер сити освојио је Куп Купова 1971. године.

Међутим, расположени домаћин био је превелика препрека па ће фудбалери Манчестер ситија морати да сачекају другу прилику за своју прву пролећну победу у Европи.
На све покушаје Ситија да дође до поготка Арис је успевао да пронађе адекватно решење, понајпре у виду бравура голмана Михалиса Сифакиса.

Он је најпре у 16. минуту спречио Едина Џека да га матира после доброг центаршута Александра Коларова, који је одиграо цео меч за екипу из Енлгеске, а потом је уследио дуг период игре у коме чувари мреже нису имали баш превише посла. Далеко узбудљивије било је у завршних двадесет минута.

Најпре је Сифакис поново укротио ударац Џека, овога пута главом, после сјајног проигравања Герета Берија. Затим је и Џо Харт морао да спасава мрежу "грађана" и то скренувши шут Нета у корнер. Един Џеко последњи је имао велику шансу на овом сусрету, али његов ударац десном ногом завршио је тик покрај стативе Арисовог гола па је меч завршен без голова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи