Караџић поново о смени

"Сви који нас критикују биће позвани на Скупштину, имаће право речи, али не и право гласа. Нудим свој мандат на поверење Скупштини. Може и тајно гласање", рекао председник ФСС-а Томислав Караџић. Први човек српског фудбала нагласио да је нудио Звезди и Партизану места потпредседника у Савезу.

До Мундијала српски фудбал је проживљавао можда и своје најбоље дане, али по завршетку такмичења све се распало као "кула од карата".

Хаос у репрезентацији, настао сменом тренера и дивљањем навијача у Ђенови, велики проблеми у квалификацијама за Европско првенство, као и огроман ривалитет Црвене звезде и Партизана, последњих неколико месеци веома оптерећују српски фудбал.

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић, у интервјуу за Политику признао је да због свега осећа притисак јавности, али да је једини начин за његову смене преко Скупштине фудбалског савеза.

"Читам новине и није ми свеједно какав текст прочитам. Нема човека који мирно може да поднесе лаж... Сви који нас критикују, а не верујем да их има више од 10, биће позвани на Скупштину, имаће право речи, али не и право гласа. Нудим свој мандат на поверење Скупштини. Може и тајно гласање", рекао је Караџић за Политику.

Када је реч о односима са Црвеном звездом који су дубоко нарушени, први човек српског фудбала рекао је да је понудио решење клубу из Љутице Богдана.

"Нудио сам, преко генералног секретара ФСС Зорана Лаковића, да Звезда и Партизан дају по једног потпредседника. Доста ми је оних који и када се одреди судија кажу: 'То је Толе'. Крију се иза мене, да би скинули са себе одговорност. Шест месеци нудим Звезди и Партизану да им представници буду потпредседници ФСС. Они неће, јер им у случају неуспеха треба алиби. Зато су ме прогласили за државног непријатеља број 1", нагласио је Караџић и додао да му је "хендикеп" наметнут, и да Звезда сумња у његову непристасност због тога што је претходно био председник Партизана.

Караџић је додао и да је ФСС помогао позајмио Звезди три милиона динара, а да та институција помаже и многе друге клубове.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи