Да ли ће Красић избећи казну?

Дисциплински поступак је покренут. Управа и стручни штаб Јувентуса надају се да Милош Красић неће бити кажњен због симулирања пенала на утакмици са Болоњом. Управа Серије А има право да казни фудбалера и ако судија не примети сам догађај. У случају суспезије Красић пропушта дерби против Милана. Одлука Дисциплинске комисије очекује се у уторак.

"Био је инстинктиван потез. Красић је поштен дечко. Лично бих био веома љут када би он био суспендован", казао је тренер Дел Нери, а сличног мишљења је и извршни директор клуба Жан-Клод Блан.

"Подсетићу да Милош има репутацију чистог играча, који поштује правила. Ко год буде одлучивао о јучерашњем случају требало би да то има на уму", рекао је Блан.

Красић је успео да превари судију меча у Болоњи и издејствује пенал за Јувентус, иако је снимак показао да га је противнички одбрамбени фудбалер Данијеле Портанова једва додирнуо. Голман Болоње Емилијано Вивијано одбранио је, ипак, шут Винченца Јакинте са беле тачке, па је утакмица на крају завршена без голова.

Управа италијанске Серије А има право да фудбалере кажњава и ако судија не примети сам догађај. Прошле сезоне то се десило нападачу Фиорентине Алберту Ђилардину после гола који је постигао руком.

Фудбалска федерација Италије покренула је поступак против првотимца Јувентуса и репрезентативца Србије Милоша Красића због сумње да је на утакмици против Болоње инсценирао једанаестерац.

Чланови Дисциплинске комисије ће на основу ТВ снимка закључити да ли је Красић намерно пао у шеснаестерцу да би покушао да изнуди пенал. Одлука Дисциплинске комисије очекује се у уторак.

Италијански медији зато спекулишу да би Красић могао да буде суспендован на две утакмице, што значи да би пропустио и дерби са Миланом наредног викенда.
"Милош је после меча био врло потиштен. Он је осећајан момак, зна да је погрешио. Пошто смо и промашили пенал штете практично и није било", бранио је саиграча везиста Јувентуса Алберто Аквилани.

Нису, међутим, сви у Јувентуса било тако благонаклони према Красићу.
"Морамо да судијама помажемо колико год можемо", навео је одбрамбени фудбалер торинског клуба Леонардо Бонучи.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи