Јелен Супер лига - 7. коло

Војводина преслишала шампиона

Дерби седмог кола домаћег првенства припао је екипи Војводине, која је резултатом 2:0 победила екипу Партизана. Голове за домаћина постигли су Ђуровски у 28. минуту из пенала и Мерибашвили у 57. минуту. Црвене картоне добили Лазетић и Мерибашвили из Војводине и Томић и Смиљанић из Партизана.

Дерби Војводине и Партизана у седмом колу Јелен супер лиге припао је новосадској екипи. На стадиону Карађорђе у Новом Саду, одржана је фудбалска лекција српском шампиону.

Црно-бели су покупили заслужене похвале за оно што су приказали на утакмици Лиге шампиона против Арсенала, у уторак, али против Војводина као да није била иста екипа на терену.

Војводина је доказала да равноправно са два највећа клуба може да конкурише за титулу ове сезоне, а пред 10.000 навијача новосадски црвено-белли су показали право лице.

Иако је утакмица почела уобичајеним испитивањем снага, прву шансу на мечу пропушта Партизан преко Клеа, али је његов покушај лоба са петнаестак метара отишао тик поред гола домаћина.

Убрзо иницијативу преузима Војводина, која боље комбинује на средини терена, али новосађанима увек фали задњи пас да би се нашли у гол шанси.

Повремено нападачи Војводине покушавају ударцима из даљине, али они не представљају проблем за голмана Стојковића. Све што је домаћин из иницијативе у првом делу меча извукао су неколико корнера, после којих се нису нашли у изгледнијим приликама.

Партизан, који је у тим тренуцима играо нешто повученије своју шансу вребао је из контри. Напади Партизана најчешће иду по десној страни, а центаршутеви Богуновића праве пометњу у казненом простору Војводине.

Најбољу прилику у првом полувремену имају Новосађани преко Омаруа. Овај играч је у 17. минуту искористио несмотреност Партизанове одбране, докопао се лопте и сам изашао пред голмана Стојковића, али је његов шут завршио тик поред стативе Партизановог гола. Овај играч правио је највише проблема одбрани српског шампиона.

Таман када је Партизан успостављао равнотежу на средини терена и ослобађао се притиска, уследио је шок за београдски тим.

У 28. минуту, после сјајне полуконтре Војводине, лопта долази до Лазатића који је улетео у казнени простор црно-белих, на њега налеће Кизито, неопрезно стартује и прави пенал.

Најстрожу казну је извео Ђуровски, а голман црно-белих који је прочитао да ће шут ићи у леви угао није успео да заустави овај јак шут. Вођство Војводине довело је до великог славља домаћих навијача на стадиону.

До краја полувремена црно-бели су се скроз ослободили притиска, али нису успели да направе изгледније прилике. Напади Партизана су најчешће ишли преко десне стране, али дефанзивци Војводине лако су заустављали налете противника.

И друго полувреме боље почиње Војводина. Домаћин, слично као у првом делу игре, агресивније улазе у дуеле и боље комбинујум а одбрана црно-белих има све већих проблема да зауставља нападе противника.

Опет највише проблема задњој линији партизана праве Омару и Лазетић, али и даље фали тај последњи пас да се неко нађе у прилици.

Партизан је за разлику од првог полувремена почео да у нападу игра и преко леве стране на којој се налазио Ивица Илиев.

Слабу игру Партизана Војводина поново кажњава у 57. минуту. Омару се сјајно заградио у казненом простору противника, и лопту која је дошла до њега проследио је Мерибашвилију. Грузијски репрезентативац је упутио ударац, а одбијена лопта је преварила голмана Стојковића, који је излетео са гол линије, и ушла у мрежу.

Партизан у тим тренуцима није имао шта да изгуби и кренуо је много храбрије у напад. Прво је са дистанце покушао Клео, али је његов ударац голман Бркић био добро постављен.

Убрзо после тога покушава и Илиев, али је његов покушај лоба са гол линије избацио дефанзивац Војводине Павловић.

Велико вођство домаћина подигло је тензије на терену, па су се на до тада коректној утакмици, могли видети све оштрији стартови и честе свађе противничких фудбалера.

Због једног од многих кошкања, судија је искључио Лазетића и Томића, тако да су обе екипе наставиле са по десет играча.

Велику шансу Војводина је пропустила у 72. минуту, када је после једне акције из корнера лопта убачена у шеснаестерац Партизана, али је Мерибашвили главом погодио стативу. Мало је фалило да се већ тада реши питање победника на овој утакмици.

Само два минута после тога Партизан је могао да смањи резултат. После једне неопрезности одбране Војводине, Илиев лопту даје Саши Илићу који је утрчавао у шеснаестерац, а ударац са леве страбе пролази паралелно уз линију гола домаћина.

До краја меча није било превише изгледних прилика, Партизанови напади су заустављани без проблема, док су опасне контре Новосађана прекидане у последњем тренутку.

Виђена је и велика нервоза у последњим минутима меча. После кошкања са Владимиром Стојковићем, због другог жутог картона искључен је Мерибашвили, док је на другој страни, код црно-белих, искључен Смиљанић, тако да су обе екипе меч завршиле са по девет играча.

На крају заслужена победа Војводине, која је успела да зада први озбиљан ударац српском шампиону.

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи