Бразил без Неимара Мајкона и Лусија

Ни у Бразилу више не пролази само таленат, да би играо за репрезентацију сада је и тамо важна форма и дисциплина. Нови тренер "кариока" Мано Менезес за наредна два пријатељска меча изоставио је са списка Мајкона, Лусија, Фабијана, Мела, Дијега и младу наду Бразила, Неимара.

Код "кариока" више нема шале. Нови тренер Бразила Мано Менезес најавио је да ће у репрезентацију звати само најспремније фудбалере, а колико је озбиљан види се у чињеници да је са списка већ изоставио неколико звучних имена.

Бразил се спрема за два пријатељска меча која треба да одигра у октобру, а Мензес у тим није позвао двојац из Интера, Мајкона и Лусија, затим Фабијана, Мела и Дијега.

Ипак, можда највише чуди одлука селектора "кариока" да из екипе изостави младу наду Бразила, фудбалера Сантоса Неимара.

Играч око којег су се ово лето "ломила копља" између Сантоса и Челсија који је желео да га доведе у Лондон, због лоше форме неће се наћи у репрезентацији на следећа два меча.

Иако је овај играч дебитовао за први тим пре мање од два месеца, када је на мечу против САД постигао погодак, Менезес је рекао да Неимар тренутно није у форми и да га неће звати у екипу.

"Ми увек зовемо играче због онога што покажу на терену. Неимар се у последње време не налази у најбољој форми, а видим да има проблеме и ван терена. Ми те проблеме желимо да оставимо ван репрезентације. На тај начин шаљемо јасну поруку да сви знају начин на који размишљамо", рекао је Менезес и додао ће рачунати на овог играча када поврати стару форму.

Неимар који се у последње време налази у лошој форми, дошао је у сукоб са тренером Сантоса, Жуниором. Епилог њиховог сукоба је смена тренера који је после инцидента младог играча изоставио са једне утакмице.

Оно што му је допуштено да ради у Сантосу, очигледно није у националном тиму. Сада се очекује реакција младог Бразилца, за кога већ предвиђају да ће израсти у најбољег играча на свету.

Ако му је за утеху, на списку од 23 играча неће бити таквих звезда попут Мајкона, Лусија, Фабијана, Мела и Дијега.

За предстојеће мечеве позвани су следећи играчи

Голмани: Виктор (Гремио), Џеферсон (Ботафого), Нето (Атлетико Паранаенсе),

Одбрана: Даниел Алвеш (Барселона), Мариано (Флуминенсе), Алекс (Челзи), Тиаго Силва (Милан), Давид Луиз (Бенфика), Андре Сантос (Фенербахче), Адриано (Барселона)

Средина: Весли (Вердер Бремен), Сандро (Тотенхем), Рамирес (Челзи), Филипе Кутињо (Интер), Лукас (Ливерпул), Ђулиано (Интер), Елиас (Коринтианс), Карлос Едуардо (Рубин Казањ)

Напад: Робинњо (Милан), Алешандре Пато (Милан), Нилмар (Виљареал), Андре (Динамо Кијев)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи