Раул задовољан Шалкеом

Нови фудбалер Шалкеа Раул Гонзалес истиче да је направио добар потез када је после 16 година у Реал Мадриду променио клуб и отишао у Бундес лигу.

"Донео сам врло добру одлуку када сам прешао у фудбалски клуб Шалке, где ћу завршити каријеру. Могао сам да останем у Реалу, имао сам подршку новог тренера Жозеа Муриња, у том клубу сам провео 16 година - скоро целу каријеру", рекао је Раул, а пренео лист "Билд".

Раул је 28. јула ове године потписао двогодишњи уговор са Шалкеом и тако после 16 година напустио клуб са Сантјаго Бернабеуа. "Али, моја породица и ја смо желели нешто ново и да нисам отишао (из Реала) ове године, никада не бих отишао", додао је Раул.

Бивши капитен Реала сматра да може да помогне Шалкеу у освајању титуле у Бундес лиги. "Маштамо о освајању првенства. Са нашим тренером (Феликсом Магатом) је све могуће. Освајао је титуле са Бајерном и Волфсбургом", рекао је он.

"Прво што су ми рекли када сам стигао у клуб је да апсолутно морамо да победимо Борусију из Дортмунда, али и да ће сви бити срећни ако се то не догоди, а освојимо шампионат", додао је Раул.

Прву утакмицу у Бундес лиги Раул ће одиграти следеће суботе против Хамбурга, у првом колу. Раул је један од најбољих фудбалера у историји Реал Мадрида. Одиграо је највише утакмица за клуб - 741 и најбољи је стрелац "краљевског" клуба са 323 поготка. Са Реалом је освојио шест шампионских титула, четири Суперкупа Шпаније, а три пута је тријумфовао у Лиги шампиона.

Клупско првенство света освајао је два пута, а једном је освојио Суперкуп Европе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи