Антић остаје селектор

Радомир Антић, бар до среде, остаје селектор Србије. Имали смо лошу комуникацију у претходном периоду, каже Томислав Караџић и додаје да су обе стране заинтересоване за повољан исход преговора и да је тренутно најбитније питање ко ће водити "орлове" на прва четири меча квалификација. Усвојена оставка Ратомира Дујковића.

Радомир Антић остаје селектор Србије сигурно до среде, дат је простор за наставак преговора. Усвојена је оставка селектора младе фудбалске репрезентације, Ратомира Дујковића. До уторка ће бити познат нови кандидат, потврдио је за РТС, председник ФСС Томислав Караџић.

"Радомир Антић остаје селектор до среде а тада ћемо знати дефинитивно хоће ли седети на клупи наше репрезентације. Уколико тако буде, створићемо нови простор за преговоре о продужетку и редефинисању уговора", потврдио је за РТС председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић.

После неколико недеља недоумица и таласања јавности, очигледно је да су се страси смириле и да ће Србију и даље са клупе предводити Радомир Антић.

Председник ФСС Томислав Караџић саопштио је након седнице Извршног одбора да ће преговори са селекторовим адвокатом Миодрагом Ражнатовићем и менаџером Душаном Антићем трајати до 17. августа.

Осим ревизије уговора, теме преговора су казна Међународне фудбалске федерације (ФИФА), због које Антић неће моћи да води национални тим на четири званичне утакмице у квалификацијама за Европско првенство у Пољској и Украјини 2012. године и проблеми на релацији селектор - ФСС, који се већ данима "препуцавају" преко медија.

"Антићев тим, који чине његов адвокат и менаџер убедили су нас да још једном седнемо за сто и покушамо да исцрпимо све могућности за договор. Са Ражнатовићем и (селекторовим сином и менаџером) Душаном Антићем разговарамо од јуче, а према плану, са шефом стручног штаба А репрезентације састаћемо се 16. августа", прецизирао је Караџић.

Он је истакао да је тренутно најбитније питање ко ће водити "орлове", односно ко ће седети на клупи државног тима у прве четири квалификационе утакмице уколико се постигне договор са Анитћем.

"Желимо да од Антића чујемо конкретан предлог за ту тешку ситуацију и видимо да ли је могуће ојачати стручни штаб репрезентације. То нам је приоритет у овом тренутку", рекао је Караџић.

Према његовим речима, "изузетно је важно да су обе стране заинтересоване за повољан исход преговора", а он лично не може да процени какав ће резултат имати 17. августа.

Караџић је на конференцији за новинаре у "Хајату" рекао да је Антић "учинио корак" ка ревизији уговора и додао да челници ФСС још нису разговарали са потенцијалним кандидатима за селектора у случају да не дође до договора са актуелним предводником "орлова".

"Свесни смо тежине тешких речи и лоше комуникације у претходном периоду. У случају да изгладимо међусобне односе, био би то велики заокрет за фудбалску јавност. У сваком случају, мораћемо што пре да знамо са којим ћемо селектором кренути у нови квалификациони циклус", поручио је Караџић.

Извршни одбор је на данашњој седници прихватио оставку селектора младе репрезентације Ратомира Дујковића, због неуспеха у квалификацијама за првенство Европе 2011. године у Данској.

"Неодласком на континентални шампионат претрпећемо велику штету пошто једна генерација наших нада неће имати прилику да се такмичи са најбољима у Европи. Дујковић је моралан човек са којим смо сарађивали у претходном периоду на обострано задовољство. Прихватио је одговорност, а ми смо му уважили оставку", закључио је Караџић.

Стручна комисија ФСС ће до 17. августа Извршном одбору предложити тренера који ће у преостале две квалификационе утакмице предводити младу репрезентацју, док ће селектор у наредном циклусу бити накнадно именован.

У наставку данашње седнице Извршног одбора на дневном реду је актуелна ситуација у Фудбалском савезу Београда, у коме је тренутно на снази "двовлашће".

Број коментара 103

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи