Адвокат и званично селектор Русије

Холандски фудбалски стручњак Дик Адвокат је и званично постао селектор националног тима Русије, пошто је са фудбалском федерацијом те земље потписао четворогодишњи уговор.

Шездесетдвогодишњи тренер је на месту селектора "зборнаје" наследио земљака Гуса Хидинка који је руску репрезентацију довео до полуфинала првенства Европе 2008. године, али је био неуспешан у квалификацијама за Мондијал у Јужној Африци изгубивши у плеј офу од Словеније.

"Могу само да кажем да ћемо после Хидинковог добро обављеног посла тежити високом циљу као што је учешће на првенству Европе 2012. године", поручио је Адвокат након потписивања уговора.

Адвокат је први страни тренер који је освојио клупске титуле у Русији, а тренирао је Санкт Петербург када је тријумфовао у првенству 2007. и годину дана касније победио у Купу УЕФА.

Финансијски детаљи уговора нису познати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи