Протести против власника Ливерпула

Манчестер јунајтед има "Црвене витезове", а Ливерпул је добио "Шенклијеве момке". Група навијача окупљених под именом легендарног тренера Ливерпула најављује организовану борбу против власника "црвених", америчких милијардера Џилета и Хикса.

Навијачи Ливерпула почињу су организовану борбу против америчког двојца милијардера Џилета и Хикса, под чијим је вођством клуб упао у велике дугове.

Навијачи оптужују америчке власнике да су лошим пословањем "натоварили" 237 милиона фунту дуга, и да је због тога Ливерпул у веома тешкој ситуацији.

У сезони у којој није обезбеђен пласман у Лигу шампиона, а тренер Рафаел Бенитез свој опстанак на клупи условљава, да поред задржавања главних играча, добије и 60 милиона фунти за појачања, клубу са Енфилда се не пише ништа добро.

Иако су објавили да траже купца којем ће продати клуб, Џилет и Хикс ће највероватније управљати Ливерпулом и наредном периоду.

Огорчени ситуацијом у којој се клуб нашао, навијачи не желе да и следеће сезоне "трпе" америчке власнике на челу клуба.

Њих је посебно разбеснео податак да је у претходној сезони, закључно са крајем јула 2009. године, клуб пословао са невероватних 54,9 милиона фунти губитка.

Због тога је група навијача, под називом "Дух Шенклија", названи по легендарном тренеру Ливерпула, најавила организовану борбу против управе.

Иако им бојкот није прво решење, уколико Џилет и Хикс до почетка нове сезоне не успеју да продају клуб, ова група навијача најавила је да ће кренути у акцију бојкота куповине сезонских карата.

Портпарол организације "Дух Шенклија", Џејмс Мекена најавио је да ће, уколико и наредне сезоне остану исти власници, и "црвени", по угледу на навијаче Манчестер јунајтеда, покушати да "финансијским изгладњивањем", које би почело бојкотом куповине карата, покушати да отерају америчке милијардере из управе.

"Навијачи траже начине да отежају управљање Џилета и Хикса клубом. Масовни бојкот још није на дневном реду, али уколико се владавина америчких милијардера настави, многи навијачи ће се запитати да ли и даље да иду на утакмице", рекао је Мекена, и додао да навијачи подржавају екипу, али не и управу клуба.

Он је нагласио да људи нису забринути због евентуалног банкрота, јер Ливерпул поседује капитал у играчима, чијом би продајом био избегнут најгори сценарио.

Највећи страх је да клуб са Енфилда не доживи судбину Лидса, који је после неколико сезона добрих резултата и лошег пословања, због недостатка новца пао у нижи ранг такмичења, без изгледа да се у скорије време нађе у елитном друштву.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи