Шампиони, на два минута

Службени спикер изазвао нереде на стадиону Шукру Сарачоглу у Истанбулу, пошто је јавио погрешан резултат утакмице у Бурси, па су се навијачи Фенера понадали да су постали прваци Турске. Славље се, убрзо затим, претворило у прави рат на трибинама.

Бурсаспор је постала тек други клуб изван Истанбула који је, после победе над Бешикташом од 2:1, освојио шампионску титулу, што се никако није свидело навијачима Фенербахчеа, који су разочарани исходом сезоне, али и вестима које им је саопштавао спикер на стадиону, запалили трибине, потукли се са полицијом и нереде наставили на улицама највећег турског града.

У суштини, нереди су почели пошто је официјелни спикер на стадиону Шукру Сарачоглу објавио да Бурса није успела да победи Бешикташ, што су навијачи Фенера протумачили као позив за славље и улетели на терен.

Радост је трајала кратко, јер се испоставило да је Бурса, ипак, победила, што навијачи нису лако прихватили па су почели да разваљују столице, пале трибине и нападају полицију.

Ка полицајцима су летеле каменице и флаше, а стотине столица завршиле су на терену.

Како би разјурила навијаче Фенера, полиција је употребила и водени топ, али у серији инцидената на самом стадиону нико није озбиљније повређен.

Нереди су се, касније, пренели и на улице Истанбула, где је, како јављају тамошњи медији ипак било повређених.

Бурса је постала првак Турске са само бодом предности испред Фенербахчеа, који у последњој утакмици сезоне, на свом терену, није успео да победи Трабзонспор.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи